Razende Reporters recensie De Vrekkin

Voorstelling: De Vrekkin
Datum: 21 december 2018
Razende Reporters: Isis & Yenthe

Wij zijn Isis en Yenthe en wij zijn Razende Reporters en wij zijn naar de Vrekkin geweest, het speelde in het Chasse Theater, in Breda op 21 december 2018. De toneelspelers zijn: Dalorim Wartes: Ramses, Betty Schuurman: Vrekkin, Christine van Stralen: Froufrou, Billy de Walle: vriend van Elle, Isabelle Houdtzagers: Elle, Yara Alink: Assistent, Bram Coopmans: vader Frans, Sander Plukaard: Leander.

Ze hadden een mooi decor, waardoor je meteen zag dat het een rijke familie was, en het was knap dat het hele stuk zich in 1 kamer kon afspelen. Het decor was volledig verlicht met af en toe extra verlichting zoals disco licht tijdens het dansen. De kostuums waren heel goed passend bij de karakters van de personen.

Er was in de villa van de Vrekkin onrust want iedereen had een andere mening. De Vrekkin vond zichzelf te oud en daarom wilde ze trouwen met Ramses een jongere man, haar eigen man Frans hield niet van geld en wou graag een vrouw zijn. Dus Frans was niet meer met de Vrekkin getrouwd, maar hij bleef toch gewoon nog in het huis “maar hij bemoeide zich nergens mee”. De Vrekkin vond dat haar kinderen nietsnutten waren en niets van geld afwisten. Haar zoon Leander was verliefd op Ramses waar de Vrekkin ook verliefd op was. En de dochter Elle kon geen keuze’s maken over haar leven zoals liefde of werk. De Vrekkin maakte ook niet haar eigen keuze’s, dat deed haar beste vriendin, erge liefhebber van champagne, Frou Frou voor haar, maar die dacht alleen aan zichzelf. De assistent van de Vrekkin had de plannetjes van Frou Frou door en daarom fluisterde Frou Frou tegen de Vrekkin dat ze de assistent moest ontslaan. Uiteindelijk kwam de Vrekkin achter de plannetjes van Frou Frou, toen besefte ze dat haar familie belangrijker was dan geld, en ze deed weer aardig tegen iedereen.

Wij vonden het een leuk origineel theaterstuk, mooie lichten en mooie kostuums, we hebben nog nooit zo’n soort verhaal gezien of gehoord, en we moesten vaak lachen.

Na de voorstelling hebben we een aantal toneelspelers mogen interviewen. Het was heel interessant, om te horen hoe zij het vonden om hun rol te spelen. Het liefst wilden ze allemaal de rol van de Vrekkin spelen, omdat ze dan lekker gemeen en stout tegen iedereen konden zijn.

Grappige zinnen uit het toneelstuk:
Laat de lucht uit je orgaantjes wapperen…
Scheetjes zijn ook woorden al komen ze uit het verkeerde gat…
Kus me, mijn geld heeft geen lippen…
Jullie verknorften mijn rijkdom…
Ik ben verlept, vertroggeld, verrapengaard

Conclusie: Het was een super leuke voorstelling

Voorstelling: De Vrekkin
Datum: 21 december 2018
Razende Reporters: Mara & Kris

Een rijke mevrouw is niet zo gul. Froufrou, haar vriendin is niet altijd even slim want ze probeert steeds rijkdom af te pakken. Op een dag heeft Froufrou een rapper (Ramses) gevraagd om met de vrekkin te trouwen zodat Froufrou al haar geld kreeg. Maar dat mislukte want de personal assistant Pie-e werdt ontslagen. Het is een complete chaos in huis. Uiteindelijk krijgt Leander al het geld en het wordt rampzalig in huis. Pie-e die de hele tijd verstopt was in het huis heeft het gedaan. De vrekkin wil een afspraak maken: zij krijgt het geld en hij gaat trouwen. Uiteindelijk gaat iedereen van huis en houden de vrekkin en de vader weer van elkaar.

Welke rol lijkt je nog meer leuk om te spelen?  de vrekkin, zou ik graag willen spelen.(Sander)
Welk stuk vond je nog meer leuk om te spelen? Soldaat van Oranje, dat vond ik leuk.(Betty)
Lijkt je karakter in het toneelstuk op jezelf in je prive leven? Ja, vooral omdat ik veel champagne drink.(Christine)

Voorstelling: De Vrekkin
Datum: 21 december 2018
Razende Reporters: Koen & Robertio

Koen: De Vrekkin, een hele mooie show. Ik ben naar de vrekkin geweest en het begon al meteen spetterend. Het was avond om half 8. En het begon gelijk modern. Het licht was prachtig. En het was ongelofelijk dat de man aan het begin 15 minuten stil kon zitten. Toen het begon was het al anders, heel apart. Er werdt modernere technologie gebruikt. Er werd ook gebruik gemaakt van een tijger en wat er ook gaaf was was dat er overal geld lag. De muziek was wel hard maar dat geeft niet veel. De mensen die meespeelden zijn: Betty Schuurman als de vrekkin, Sander Plukaard als zoon van de vrekkin, Bram Coopmans als de man van de vrekkin/filosoof, Yara Alink als de slaaf van de vrekkin, Christine Van Stralen als de dronken personal coach, Billy Whale als de veroveraar van het hart van de dochter van de vrekking, Isabelle Houdtzagers en Dalorim Wartes als de gelukszoeker.

Het decor was prachtig, het licht was mooi, maar de muziek stond een beetje hard. Ik vond ook gaaf dat ze het achter scherm konden swipen om op een andere plek te komen. En er was een schuifdeur die best geinig was want: die ging dicht als je binnen kwam: dus de personal trainer botste elke keer tegen de deur aan. Ook deden ze aan dans. Het was prachtig de bewegingen die ze moesten maken en je had veel tekst. Als iemand wat vergeten was ving de ander hem of haar op. De kostuums waren schitterend en glitterde helemaal. Voor dit onderdeel moest ik wel een tien geven.

Interview
Ik had twee vragen zelf, ten eerste: hoelang hebben jullie gerepeteerd?

Ik kreeg als donderslag van Sander Plukaard antwoord: We hebben 10 weken gerepeteerd. Normaal zal dat te lang zijn geweest want op week 8 hoor je al op te treden. En op de 6e week hoor je de try out te doen. Dus we hebben 2 weken extra gekregen.

Mijn tweede vraag was: was er iemand familie?

Sander Plukaard gaf als antwoord: Niemand is familie van elkaar.

Dat vond ik een grote verrassing want ik dacht dat Betty en Isabelle familie van elkaar waren, omdat ze zo goed op elkaar ingespeeld waren. Maar ze zijn dus geen familie

Christine Van Stralen zei: “Ik heb met TV vaak mee gedaan. Ik heb bij Spanggas een dronken moeder gespeeld. En ik heb mee gedaan aan het Klokhuis. In de voorstelling van de vrekkin had ik veel champagne gedronken. In mijn prive leven drink ik ook veel champagne”.

Betty Schuurman zegt: “De leukste show die ik ooit heb gedaan was de Soldaat van Oranje”.

Toen ik dit had gedaan had heb ik gevraagd of ze andere rollen wilden spelen en ze wilden allemaal de rol van de vrekkin, de strenge moeder.

Wat vond ik ervan
Ik en mijn collega’s hebben besloten dat het erg leuk was, mooi was, grappig was, orgineler is dan het lijkt en dat we later in het verhaal alle rollen snapten. In het begin waren de rollen wat moeilijk te begrijpen, maar later is alles duidelijk geworden. Ik moest ook vaak lachen en dat was wel leuk. Ik vond sommige dingen ook vreselijk raar. Maar dat was alleen maar leuk.

Conclusie
Ik vond het super leuk en mijn lach kon ik niet inhouden, de gekheid maakte het perfect!