Razende Reporters recensie Vier jaargetijden

Voorstelling: Vier jaargetijden
Datum: 25 december 2018
Razende Reporters: Isabella en Noortje

Voordat de voorstelling begon hebben we achter de coulissen mogen kijken. Op het podium stond een grote boom , die in de voorstelling alle vier de jaargetijden liet zien. Angela Schijf speelt de tweeling Emma en Anna. Emma is lui en negatief. Anna daarentegen doet alles wat er van er haar gevraagd wordt. Als de musical begint speelt er een man een stukje klassieke muziek op een viool. Dan komt Angela Schijf en die vertelt de inleiding van het verhaal.

En dan begint het verhaal. Ze lopen naar huis als er opeens een grote windvlaag is. Ze vliegen helemaal naar het land van Vrouw Holle. Ze moeten veel klusjes doen. Maar Emma werkt niet mee, dus moet Anna het helemaal alleen doen. Naar een paar maanden besluit Emma om weg te gaan. Maar het lukt haar niet. Dus ze besluit om weer naar Anna te gaan. Ze vinden elkaar weer terug en doen samen de allerlaatste klusjes. Vrouw Holle kwam thuis en zag dat alle klusjes gedaan waren. Als beloning kregen ze een mooie slee en gingen met die slee naar huis.

De musici speelden heel mooi muziek iedereen werd er stil van. Angela Schijf speelde twee rollen dat vonden wij heel knap. Er zit veel humor in. Emma en Anna zijn vrolijk maar hebben ook heimwee. Angela Schijf was heel snel met rollen wisselen.

Leeftijd 8+ ;want dan begrijp je het beter.

Voorstelling: Vier jaargetijden
Datum: 25 december 2018
Razende Reporters: Dylan & Bram

Weet je wat er gebeurt als Anna en Emma van de dijk afgeblazen worden? Ze belanden in het land van Vrouw Holle…In het land van Vrouw Holle moeten ze allemaal klusjes doen: zaaien, brood uit de oven halen, appels plukken, bladeren vegen en beddengoed opschudden. En graag zo snel mogelijk, “… Of het is te laat, anders wordt Vrouw Holle kwaad.” Anna was een lief meisje en ze was altijd vrolijk. Ze had een hoge stem. Emma vond er maar niks aan. Ze luisterde nooit en ze was altijd sip. Ze deed de klusjes nooit. Ze had een zeurderige stem. Gelukkig liep het goed af en mochten ze na de vier seizoenen naar huis!

Angela Schijf speelde Anna en Emma én ze was de vertelster. Er stonden nog 8 mensen op het podium die klassieke instrumenten bespeelden. 

Het decor was heel eenvoudig. Er was een kist en een boom. De boom veranderde steeds met de seizoenen mee. Er kwamen zelfs bladeren en sneeuw naar beneden gedwarreld! Het licht was ook erg goed. Want ook dat veranderde met de seizoenen mee! Blauwig in de winter, warm geel in de zomer en meer oranje in de herfst. De kostuums waren ook eenvoudig en pasten dus ook weer heel goed bij het decor. De muzikanten droegen zwarte kleren en Anna en Emma droegen een lange broek, trui, muts, sjaal en handschoenen in de koude seizoenen. Een lange broek en T-shirt in de warmere seizoenen. 

Wij vonden het een leuke grappige voorstelling. Het is zeker een aanrader als je van klassieke muziek houd. De acteerkunst van Angela Schijf was super origineel en leuke stemmetjes.  We zouden allebei nog wel  eens gaan. Bram gaf het een dikke vette 8. En Dylan een dikke vette 10, dus het gemiddelde is een 9 voor de voorstelling!!

Wij vonden de voorstelling perfect en mooi, ook omdat Angela zo goed kan acteren.

Interview

Het was Eerste Kerstdag maar Angela had toch nog wel even tijd om een interview met ons te doen.

Wat is je top 3 mooiste muziek soorten?

  1. klassiek
  2. jazz
  3. pop

Waar ben je nog mee bezig?
Een volwassene serie, maar daar ga ik verder niks over zeggen, Flikken Maastricht en de kleine nacht muziek. Dat is ook weer voor in het theater, maar dan met muziek van Mozart.

Wat zou je nog willen bereiken?
Oma worden!!!!!! En met het toneelspelen wil ik graag bereiken dat kinderen ook van theater houden en naar klassieke muziek gaan luisteren, want dat is zo mooi.

Hoe leuk vind je het om op het podium te staan?
Het leukste wat er is.

Wat vind je leuker toneel of tv rol?
Allebei even leuk.

Vind je het erg om op eerste kerstdag bij het Chassé te zijn?
Nee! Jullie vonden het mooi. En voor de voorstelling hadden jullie nog nooit het muziekstuk van de Vier Jaargetijden van Vivaldi gehoord. Nu wel en daarmee heb ik mijn doel voor vandaag bereikt.

Wat vindt je zelf van de voorstelling?
Top voorstelling!

Wat is favoriete jaargetijde?
Winter in de voorstelling en lente in het echt.

Vind je het spannend om op het podium te staan?
Vooraf wel, maar als ik op het podium sta niet meer.