Razende Reporters recensies Expeditie Peter Pan

Voorstelling: Expeditie Peter Pan
Datum: 1 november 2015
Razende Reporter: Nina, Jacinta basisschool

Ik ben samen met een klasgenoot naar een toneelstuk gegaan. Het toneelstuk heette: Expeditie Peter Pan.

Ik vond het decor heel leuk, want er gingen allemaal lichtjes aan en er waren allemaal verschillende nachtkastjes. De lampjes waren ook niet allemaal hetzelfde en dat maakte het juist zo leuk. Toen de lampjes allemaal aan waren, kwamen de acteurs tevoorschijn. Er waren drie mannen en 2 vrouwen die in het toneelstuk speelden.

Het toneelstuk gaat over dat er 5 mensen achterna worden gezeten door hun speelgoed waar ze vroeger mee speelden. Bijvoorbeeld een mevrouw wordt achtervolgd door knikkers en ze heeft het heel druk. De ene keer belt haar man op en zegt dat zij moet koken. De andere keer bellen haar kinderen op: ‘mag ik afspreken?’ En dan belt haar man weer, dan haar collega, zo de hele tijd door. Door al die stress spuugt ze knikkers uit en de knikkers zitten overal in haar schoen, mond en in haar haar, noem maar op. En zo gaat het er bij de andere toneelspelers ook aan toe. Bij de andere gaat het ook over klein speelgoed zoals zwaarden, lego, ballonnen en papieren vliegtuigjes.

Wat ik erg leuk vond was dat ze zich echt inleefden in hun rol. Want er werd best wel veel gedanst. De boodschap van het toneelstuk is: dat je je niet moet schamen als je nog met speelgoed van vroeger wilt spelen. DUS ben jezelf, dat is altijd goed! Ik raad aan dat iedereen af en toe naar het theater gaat, dat is leuk en inspirerend.

Voorstelling: Expeditie Peter Pan
Datum: 1 november 2015
Razende Reporter: Lysanne, Jacinta basisschool

Ik had erg veel zin om te gaan. Toen ik daar net aan kwam, vond ik het een interessant decor. Het viel gelijk op. Er stonden heel veel meubels op het podium. Toen begon het: licht uit, spot aan! Ik moest vaak lachen, maar het was ook serieus. 

Het gaat over mensen, die nooit meer lol hebben. Hoe en of dat gaat veranderen, ga ik niet verklappen. Nadat het was afgelopen vond iedereen in het publiek het leuk, dat merkte je aan het lange applaus. De voorstelling was heel leuk, maar wel anders dan ik had verwacht.

Voorstelling: Expeditie Peter Pan
Datum: 1 november 2015
Razende Reporters: Amy & Tess, de Wegwijzer

In het begin maakt het licht het verhaal al best grappig. Als de show begint gaan de lampjes op de nachtkastjes om de beurt aan. Dan vallen de acteurs en begint de show. De acteurs spelen het toneelstuk goed. Na een tijdje gaan ze leuke trucjes doen. Soms doen ze dingen waar je bijna de slappe lach van krijgt. Ze gebruiken leuke effecten. In de liedjes zitten leuke deuntjes. Ze kunnen allemaal goed dansen. Op het einde is het ook leuk. Dan vertellen ze dat je met de acteurs op de foto kan en een expeditie spel kan spelen. En wij hebben daar aan mee gedaan en dus gaan wij ook een stukje vertellen over het expeditie spel.

Opdracht 1 is dat je met je groepje moest proberen alle kledingstukken aan te doen en natuurlijk mocht je het ook om je armen heen doen.

Opdracht 2 moest je een dier lezen en uitbeelden.

En opdracht 3 moest je 2 minuten op een been staan.