Razende Reporters recensies Hoe de grote mensen

Voorstelling: Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde
Datum: 7 oktober 2016
Razende Reporters: Emma, Jitske en Guy 

Het verhaal

Er staat een vreemde man op het podium. Hij vertelde een verhaal en de spelers kwamen in middeleeuwse kleren op het podium. De vreemde man zei elke keer halt en dan stonden de mensen stil. Hij vertelde weer verder en de mensen gingen verder als de man weer stil was. Er was een live band met middeleeuwse muziek. Het decor bleef het zelfde, soms veranderde de lucht. Je werd wel afgeleid door de kippen. Maar voor de rest niet. Het viel ons op dat de spelers jeuk hadden aan hun linker schouder. Later werd er bekend wat het was. Wil jij ook weten wat die jeuk inhield? Ga dan maar kijken. De grote mensen hielden ineens niet meer van hun kinderen. De kinderen moesten slapen. Midden in de nacht besloten de ouders weg te gaan. Ze pakten hun karren, kruiken en manden. De volgende ochtend werden ze wakker, en hun ouders waren er niet maar wat nu?

Na ongeveer 45 minuten ging bij 10 kinderen het kastje dat je kreeg trillen. Bij Guy gebeurde dat en hij mocht mee spelen. Ik moest op het podium komen, ik speelde in de familie Bakkers. Ik moest uit het huisje komen. Waar zijn onze ouders? We gingen ze zoeken en iemand  van een andere familie mocht de bel luiden, maar de ouders kwamen niet. We kregen honger toen ging een ander kind jagen en het was gelukt. Toen kregen we eten daarna mochten we de boel slopen. Ik mocht ook het doek van het decor en zo besturen, heel leuk. Daarna kwamen de ouders terug, maar we wilden niks met hun te maken hebben. Toen gingen we nog wat zeggen. Wij vonden het leuk, omdat Guy ook mocht meespelen en het was modern maar ook weer niet.

Voorstelling: Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde
Datum: 7 oktober 2016
Razende Reporters: Madelief & Freke

Aan het begin kregen we allebei een koptelefoon en een tasje we vertellen je later wel waarom. Maar nu het echte verhaal. Op het begin kwam er een man tevoorschijn en begon te praten.

In eens gingen de gordijnen open, je zag een heel mooi decor.

Met 4 net echte huizen waar ook uit de schoorsteen rook kwam,er liepen echte kippen los op het podium,er stond ook een stro wagen en op het decor zag je een hele mooie ochtend zon er stond ook een boom met een nest erin en in dat nest zaten eieren.

Telkens als de man stopte met praten gingen de mensen die mee deden in het toneel bewegen en begon er muziek te spelen die 3 mensen bespeelden. En in eens begon de man weer te praten alles stond weer stil.  Er stonden 2 mensen in een gekke houding maar in welke……de kus houding natuurlijk! Dat vonden wij een van de grappigste momenten. In die perioden hadden ze niet veel te eten het enige wat ze konden vangen was 1 zwijn maar het was niet zomaar een zwijn het was een zwijn met een groenen vlek op zijn buik maar ze zijden tegen elkaar we hebben niks te verliezen dat is het enige dat we nog kunnen eten. Het bleek een ziekte over te brengen en daardoor zaten ze alleen maar te krabben bij hun borst.     De ouders gaven veel om hun kinderen maar op een dag dachten ze als die kinderbedjes weg waren dan zou ik zo´n mooie kast daar kunnen plaatsen met mijn gereedschap daarin. Ze dachten we gaan weg! We zijn er klaar mee! Dus die avond vertrokken de ouders met spul en al zelfs de kippen gingen mee. Ze liepen op hun tenen maar helaas lieten ze iets vallen uit de kar daardoor werd er een baby waker maar die stopte al snel met huilen dus de ouders liepen gewoon verder ze liepen het podium af . Ze kwamen terug met hun normalen kleren aan en liepen weer van het podium af maar nu echt het podium af. Er kwam een lange stilte er stond niemand op het podium tot nu bij een van de mensen begon zijn tasje te trillen en bij nog iemand en bij nog iemand en nog iemand en nog iemand tot er 10 mensen waren niemand praten iedereen was stil ze trokken in het huisje hun kostuums aan en begonnen rare dingen te doen ze gingen allemaal om een computer staan. Ze bestuurde het decor er kwamen verschillenden borden in beeld. Er kwam een man achter de schermen hij was aan het bellen hij zij aan de telefoon ja de voorstelling was eerder af gelopen hij zag de kinderen en hing op alle kinderen stormde op hem af met kussens duwden ze hem de deur uit. Uiteindelijk ging iedereen zijn eigen gang de ene trapte huisjes in elkaar de ander ging met scheerschuim over een computer heen. Toen ging een van de spelers weg want ze hadden wel honger gekregen. Ze kwam terug met chips, iedereen was blij. Toen gingen allen kinderen hun kostuums uit doen. Toen ze hun kostuum uit hadden gingen ze op de grond liggen slapen. Het sneeuwde die nacht. Toen ze op stonden gingen ze eindelijk praten. Ze deden een rijmpje. Toen ze het rijmpje klaar was, kwamen van achter de ouders maar ze waren niet meer geïnteresseerd in hun: ze staarden hen raar aan en liepen van het podium.