Razende Reporters recensies Hoera voor Hans

Voorstelling: Hoera voor Hans
Datum: 19 februari 2017
Razende Reporters: Ella & Lelie

Wij zijn naar de voorstelling Hoera voor Hans geweest. Het was een dansvoorstelling (klassiek ballet). We vonden het erg knap hoe ze dansten, maar klassiek ballet is niet echt onze smaak. De dansvoorstelling is gemaakt voor Hans van Manen die 85 is geworden! (nog gefeliciteerd).

Wat leuk was aan de voorstelling, was dat ze niet alleen dans gebruikten maar ook gebruik maakten van het licht en andere voorwerpen. Er was veel gedanst in duo’s, maar ook in groepen en dat ging heel gelijk dat is wat we knap vonden aan de show. We vonden het ook heel speciaal dat er een intro was. Dat zie je niet vaak in een dansvoorstelling. 

Voorstelling: Hoera voor Hans
Datum: 19 februari 2017
Razende Reporters: Ise & Eline

In het begin hadden ze witte, strakke pakken aan. Na het filmpje hadden de vrouwen een soort van badpakken aan in de kleuren: oranje, lichtblauw, turquoise, rood, groen, paars. De mannen hadden korte, strakke broeken aan met gouden knopen in dezelfde kleuren. Na de pauze hadden de mannen losse zwarte pakken aan. En de vrouwen hadden zwarte jurken aan met goud. Er was heel veel klassieke muziek en soms kwam er wat moderne jazz. 

Het doek ging open. En er kwamen allemaal mannen en vrouwen binnen. De muziek startte, en ze gingen dansen. De soort dans die ze deden was ballet achtig maar wel super mooi. We zaten met bewondering naar het optreden te kijken. Het enige nadeel was dat het nogal donker was en we niet konden zien wat we schreven. Maar nu even iets over de voorstelling: We zijn niet van plan om alles voor te zeggen, want dan weet je al wat er gebeurt en hoef je er niet meer heen. Oke let's Go: Eerst begon het met een heel symmetrisch stukje, waarin de mannen en de vrouwen omstebeurt een dansje deden. Toen was er ook een stukje met verkleedhokjes (elke vrouw had een man als maatje) er kwam ook een filmpje tussendoor over Hans van Manen hoe hij al zijn toneelstukken had gemaakt. Het ging volgens ons helemaal foutloos. Echt een top dans stuk!!!

P.S: GEFELICITEERD Hans!!