Razende Reporters recensies Leuk

Voorstelling: Leuk!
Datum: 17 december 2016
Razende Reporter: Lotte de Bie

Ik ben op 17 december 2016 in het Chassé Theater in Breda naar de voorstelling “Leuk” geweest. De voorstelling begon om 19:30 uur en duurde 80 minuten.

Er waren vier hoofdpersonen (2 meisjes en 2 jongens), die allemaal 2 rollen speelde. De jongens heten: Diederik en Johnny en de meisjes : Petty en Kamilla. De voorstelling begon met 4 baby’s in de buik van hun moeder. Een paar jaar na hun geboorte hebben ze samen een show gemaakt: Wie is het leukste en/of beste kind van Nederland? Tijdens de show kon je punten verdienen door: Wie is het liefst of het stoerst of het slimst? Wie kan het snelste viool leren spelen of de gekste bekken trekken? Wie kan de moeilijkste sommen uit zijn hoofd rekenen? En wie heeft de meeste vrienden, of het meeste talent? Als je de meeste punten had, had je gewonnen.

Op het eerste decor, waarbij de hoofdpersonen nog in de buik van hun moeder zaten, waren benen getekend en was het licht een beetje donker. Op het tweede decor was een soort bos getekend met een puntenteller. Het licht was toen feller.

De hoofdpersonen praten hard en duidelijk, waardoor ze geen microfoons nodig hadden.

De kostuums van de hoofdpersonen waren erg mooi. Ze hadden of een jurk of een broek met een T-shirt aan (en soms ook met een vest erboven).

Ik vond het een leuke voorstelling, met een goed verhaal. Men wil namelijk met de voorstelling duidelijk maken dat je niet perfect hoeft te zijn, want ieder mens is uniek. Verschillende scenes waren erg lachwekkend.

Voorstelling: Leuk!
Datum: 17 december 2016
Razende Reporters: Eva & Lise