Razende Reporters recensies Molman

Voorstelling: Molman
Datum: 23 oktober 2016
Razende Reporters: Aliina de Jong & Daphne Alberti

Een mol of een man

We hebben de voorstelling Molman in Chassé op 23 oktober gezien.  Buiten voor de Chassé theater stond een gele container waar de voorstelling plaats nam. Buitenkant leek de container best klein maar er mochten 50 mensen binnen op de tribune.

Molman ging over een man die half mol en half mens was. Hij was bang voor de buitenwereld en voelde zich er niet echt bij. Hij had nooit zijn moeder gezien en was zijn hele leven alleen geweest. Hij miste wel zijn moeder en voelde zich eenzaam. Molman verstopte zich onder de grond in zijn eigen wereld.

De voorstelling werd gespeeld door een acteur, Ron van Lente. De regisseur was Jelly Schippers en hij was geschreven door Hanneke Paauwe. De muziek was van Tomas Postema.

Zo zag het er uit

Binnen op de tweede verdieping waren kartonnen dozen met lichtjes erin. Het leek in het donker net als ze huizen in de stad waren. Beneden daar  onder de stad woonde de Molman waar alles vies was. Daar was een riool met vol water. Het was best donker tijdens de voorstelling. Er was een moment dat je niks kon zien omdat alle lichtjes echt uit gingen. De Molman had af en toe een klein felle lichtje in zijn hand en met dit licht speelde hij met het publiek. Hij scheen met dat licht naar iemand in het publiek toe en stelde vragen.  

Als kostuum had de Molman versleten kleding aan en hij had af en toe een papieren masker op zijn hoofd zodat het net leek alsof hij een echte mol was. Zijn nagels waren met tape langer gemaakt zodat hij nog meer op een mol leek. De muziek in de voorstelling was vooral spannend maar er was een moment wanneer de mol zijn verjaardag vierde en toen danste hij een vrolijk  dansje met de muziek.

Waar ging het over

De voorstelling ging over angst. Hij vertelde verhalen over kinderen die bang waren maar eigenlijk was hij dat zelf. Hij was helemaal alleen.

De voorstelling was spannend, een beetje verdrietig maar ook af en toe grappig. De muziek en het donkere omgeving maakten de voorstelling nog meer spannend.

Wat de voorstelling origineel maakte was de locatie. Omdat alles in de container gebeurde en niet in de gewone theaterzaal maakte het de voorstelling nog meer interessant. De acteur nam ook het publiek mee in het verhaal door het vragen te stellen en hij was echt aan jou iets aan het vertellen. Dat maakte het heel indrukwekkend. Jij hoorde echt bij de voorstelling.

Tot slot

We vonden de voorstelling tegelijkertijd, spannend verdrietig en grappig omdat het over serieuze onderwerp ging die af en toe met humor werd vertelt en gespeeld.

Voorstelling: Molman
Datum: 26 oktober 2016
Razende Reporters: Sara Hrnjic & Rosa Oonincx

Het Molmannetje
Dit spectaculaire en spannende toneelstuk is gespeeld door: Ron van Lente. Hij is 52 jaar.

decor:

Je bent in een omgebouwde container. De grond is van aarde en aan de muur hangen zakjes. In het midden is een gat met water en het is er erg donker. Er zijn maar 3 of 4 lichtjes. Boven je hangt een plank met een trap er tegenaan. Op die plank staan dozen in de vorm van huizen en flatgebouwen. Er staan overal rioolbuizen en alles is er vies…

Tip: doe niet je netste kleren aan. ; )

Stel je voor!:

Je wordt geboren en de dokter zegt...dat je half mol bent. Niemand wil iets met je te maken hebben en de eerste die bang voor je is is je moeder. Daarom wordt je ook in een olm gestopt en je gezin komt nooit maar dan ook nooit meer bij je terug. Je wordt gevonden en omdat je ook nog eens in die verdraaide olm ligt, wordt je Olmo genoemd. Dan heb je een vreemde man als vader!

Tip: lees snel verder!

Olmo / Molman ontsnapt en verstopt zich in het riool, met een kilometers lange snorkel overleeft hij. Zo leeft Molman. Hij heeft een gigantisch hoofd van karton dat hij op en af kan zetten. Met zijn hand graait hij angsten uit een groot zwart meer. Die verkoopt hij. Hij eet het liefst mensjes, zoals Sara en Rosa (rustig maar, dat is niet waar). In de nacht gaat Molman naar buiten en zoekt spullen als vriend. Een oude knuffel, kussens in vuilniszakken, een witte jurk. Maar... Molman verlangt naar zonlicht. Beetje bij beetje bij beetje verzamelt hij moed om naar buiten te gaan!....

HET IS DE MOEITE WAARD OM ER   HEEN TE GAAN! EEN GRAPPIGE EN SPANNENDE VOORSTELLING DOOR MOLMAN RON.

Voorstelling: Molman
Datum: 24 oktober 2016
Razende Reporters: Lisa Doldersum

Molman is een voorstelling van Schippers&VanGucht. Molman leeft onder de grond en weet alles van angst. Maar stiekem wil hij zijn donkere woonplek ruilen voor daglicht. De voorstelling is leuk en ook grappig. De acteur is Ron van Lente en hij speelt de voorstelling in zijn eentje. Zelf is hij bang voor alleen zijn. De voorstelling wordt al een  jaar  gespeeld en ze willen het nog twee jaar doorspelen. Het publiek vind het ook heel leuk om ernaar te kijken. De tekst is bedacht door Hanneke Pauwe.