Razende Reporters recensies Woestijnjasmijntjes

Voorstelling: Woestijnjasmijntjes
Datum: 22 oktober 2017
Razende Reporters: Lente & Akua

We zijn naar de voorstelling Woestijnjasmijntjes geweest in Chassé Theater geweest op 22 oktober 2017.

De samenvatting ; Jakob en Nour moeten een gevaarlijke reis afleggen op weg naar de poort het wordt een gevaarlijke, barre tocht. Konijnen veranderen in koeien en boswachters in uilen. De hoofdpersonen zijn Nour, Jakob en Koen. We vonden het zonde van het decor, want het was niet goed te begrijpen. Het kostuum van Jakob hoorde wel goed bij de voorstelling en dat van Nour ook. Er waren niet veel acteurs dus ze moesten vaak van kleding wisselen en dat vonden we jammer. Iets te lang doorgegaan. Het waren hele goede acteurs.

Wij zouden de voorstelling jullie zeker aanraden,want het is een hele leuke voorstelling.

Voorstelling: Woestijnjasmijntjes
Datum: 22 oktober 2017
Razende Reporters: Tamar & Noor

Hallo ik ben Tamar en ik ben naar de voorstelling Woestijnjasmijntjes geweest als Razende Reporter. Woestijnjasmijntjes is een emotionele maar ook vrolijke voorstelling, het gaat namelijk over het meisje Nour. Samen met haar vader Jakob en haar denkbeeldige vriend ‘Koen Konijn’ vlucht ze omdat het slecht gaat in hun land. Ze vluchten uit hun land voor rovers, droogte en armoede. Ze varen met een bootje over zee en komen in de woestijn, het bos, en nog een paar plekken terecht. Dat is erg heftig, maar Jakob verzint van alles voor Nour om het minder heftig te maken. Bijvoorbeeld dat ze een prinses is uit een ver land, of dat in het land waar ze terecht zullen komen iedereen op hen zit te wachten. Maar als ze er eindelijk aangekomen zijn, zit er juist helemáál niemand op ze te wachten……(open eind)

De hoofdrolspelers (Nour, Jakob en Koen Konijn) speelden echt héél goed hun rol, maar ook de andere spelers deden het even goed. De voorstelling duurt een uur en een kwartier en is voor 10+.

Noor over de voorstelling.
Het toneelstuk Woestijnjasmijntjes gaat maar voor een klein deel over de plant zelf. Het gaat eigenlijk over heel iets anders, namelijk over vluchtelingen. Woestijnjasmijntjes is een prachtig toneelstuk waarin Nour, haar vader Jakob en de beste vriend Koen Konijn de hoofdrol spelen. Het is heel bijzonder, want Koen Konijn is denkbeeldig; hij bestaat niet echt. Alleen in de fantasie van Nour.

Nour en haar vader beleven avonturen die vluchtelingen misschien ook wel echt zouden kunnen meemaken. Jakob en Nour zijn namelijk vluchteling. De ratten nemen hun land over en dus elke kruimel die ze vinden is dan van hen. Nour en Jakob vertrekken snel en moeten alles wat ze hebben, weggeven voor een suffe boottocht die niet eens helemaal wordt afgerond; het medallion van Nour en al het geld dat ze hebben, moeten ze uitgeven. Verder beleven ze op veel meer plekken avonturen en strijden ze door tot het bittere einde.

Dus een prachtig toneelstuk met verdriet, vreugde en strijd.