Terug

The Karate Kid | BELCRUM BIOS @PODIUM BLOOS

John G. Avildsen

Geweld
Grof-taalgebruik
di 27 nov 2018 20:00 tot 22:15  |  Externe locatie: @Podium Bloos

“Man who catch fly with chopsticks accomplish anything” -  Miyagi

Daniel en zijn moeder verhuizen van New Jersey naar Californië. Al gauw ontdekt Daniel dat hij niet past bij de andere jongens op school. Hij slaagt erin om zich weg te banen uit sommige gevechten, maar dan wordt hij in het nauw gedreven. Wanneer Daniel flauwvalt, grijpt de conciërge Miyagi in en schakelt de tieners uit.

Miyagi en Daniel ontdekken dat de karakteleraar van de jongens hen aanspoort tot geweld. Miyagi leert Daniel karate en regelt een gevecht in het All-Valley-toernooi. Echter blijkt Miyagi een bijzondere trainingstechniek te hebben.

Pat Morita (Miyagi) was genomineerd voor een Academy Award en Golden Globe. De film kreeg drie vervolgen en een kort lopende animatieserie. In 2005 werd er een remake gemaakt met Jackie Chan als leermeester en Jaden Smith als leerling.

regie: John G. Avildsen / actie / met: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller e.a. / Verenigde Staten 1984, 126 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld / copyright beeld: Amazon

special: Belcrum Bios