Chassé Theater 20 jaar

di 21 jan 2020
Bekijk programma

“Go girl, seek happy nights” riep de minne in Romeo en Julia, tegen haar jong volwassen pupil. De jeugdige Julia, vol van liefde, lust en leven, had echter nauwelijks aanmoediging nodig. Net als uw Chassé Theater. Barstensvol bravoure vlijt deze jongedame zich al twee decennia tegen het bruisend stadshart van Breda aan.

Ze weet iedereen te behagen, de beste artiesten te strikken. Zij is de powergirl van Zuid-Nederland, het stiekeme vriendinnetje van het internationale toptheater, het fuifnummer van carnaval, girl nextdoor en overzeese schone ineen, moeder van Bredase amateurgroepen. Op haar planken heerst geen koorts maar kunde. 

Over een paar nachtjes wordt ze 20 jaar. En dat viert ze het gehele seizoen. Met haar meest dierbare artiesten, maar vooral: met u!

Het Chassé Theater troost en lacht mee, begrijpt en weerspreekt, vergeet de tijd en blijft up to date. Voeg u bij haar in de vele gelukkige nachten die zij voor u in petto heeft.

jubileumprogramma 2015-2016 

Comedy Weekend Breda, za 12 & zo 13 sept

Twee dagen en een nacht spelen de grootste en beste namen uit de Nederlandse comedy en cabaret van dit moment, op ongewone locaties in het theater. Voor de liefhebbers zijn er slaapplaatsen óp de heilige planken van het theater en voor de echte freaks maken wij een lekker bed klaar in een kleedkamer. 

verjaardagsweekend

Zondag 15 november bestaat Chassé Theater dan écht 20 jaar! Het gehele weekend vieren wij feest met u. Het weekend start op vrijdagavond met een filmnacht en de volgende ochtend het grootste filmontbijt in de geschiedenis van Chassé Cinema. Zaterdag is een verjaardagsfeest zoals het op een verjaardagsfeest er aan toe gaat: slingers, eten en drinken, muziek, veel bekenden plus daar waar het Chassé goed in is: theater en film! Het programma en de verkoop volgen later. Zondag sluit het weekend af met de grootse première van Beauty and the Beast.

  • filmnacht, vr 13 nov
  • filmontbijt XL, za 14 nov
  • verjaardagsfeest, za 14 nov

Internationale Selectie XL

Als je een feest geeft moet je weten met wie je dat viert. Onze jaarlijkse Internationale Selectie wordt dit seizoen daarom bevolkt door enkele van onze meest dierbare vrienden. Oude bekenden, nieuwe gezichten, wij weten zeker dat zij u midden in het hart zullen treffen. Wij geven hen uitgebreider dan gewoonlijk aandacht met extra (rand-)programmering in deze XL editie.

Jubileumvoorstelling LeineRoebana

Al jaren zijn het Chassé Theater en LeineRoebana trouw aan elkaar. De liefde wordt dubbel en dwars bezegeld met de speciaal voor de gelegenheid geproduceerde, grootschalige, internationale voorstelling, Light.

Light LeineRoebana, do 19 (try out) & vr 20 mei (première)

Jouw Romeo en Julia

Het is zaterdag 23 april 2016, precies 400 jaar nadat William Shakespeare zijn laatste adem uitblies. Breda is zenuwachtig, want vanavond gaat het gebeuren! Ruim een half jaar is er geoefend, door professionals en amateurs, op scholen en in buurten. Dromen worden werkelijkheid, nu in alle hoeken en gaten van de stad muziek zal klinken, gedanst zal worden en theater te zien zal zijn rondom het thema Romeo en Julia. Breda laat zien wie zij is en wat zij kan.

Hoe kun je meedoen?

toolkit Jouw Romeo en Julia 

Haal vanaf september de toolkit Jouw Romeo en Julia op. Daarin vind je tekst, muziek, en ideeën ter inspiratie hoe je zelf met jouw vrienden, buurt, zangclub, toneel- of dansvereniging etc. aan de slag kunt gaan met Romeo en Julia. Tien Romeo’s en tien Julia’s, Romeo & Romeo, pop-up muur in het Valkenberg park met brieven aan Julia, liefdesliedjes zingen tijdens het Smartlappenfestival of huwelijk voor 1 dag of 1 nacht? Steel als een stiekeme dief Romeo en Julia en geef jouw eigen kwinkslag er aan!

talentenjacht

Doe mee aan een reeks masterclasses gegeven door professionals uit het theatervak, eindigend in een auditie. Data en aanmeldingsprocedure volgen. Wie weet sta jij in de grande finale onder leiding van regisseur Ruut Weissman (o.a. Hij gelooft in mij).

op school

Trek de juf, meester of docent aan zijn mouw en wij gaan met jouw klas aan de slag. Wie weet worden het balkonscènes op de flat om de hoek, of vurige danspassen door de straten geïnspireerd door de twee rivaliserende families. Doet jouw school mee aan De Ontdekking? Kies dan in groep 6 voor Kunstenaar in de Klas – drama. En voor de verdiepende leerlijn drama. Beide staan in het teken van deze jeugdige verboden liefde.

cursus Nieuwe Veste

Schrijf je in voor een cursus bij de Nieuwe Veste. Veel van de cursussen staan volgend jaar in het teken van Romeo en Julia.

deel jouw verboden liefde 

Een verboden liefde, familievetes die de liefde in de weg stonden of een dagboek van je oma, nog warm van het oneindig
verlangen naar haar onbereikbare liefde? Deel je verhaal.

In samenwerking met Nieuwe Veste, Scala, Markenhage en Fontys Hogeschool Tilburg.

Vanaf juni 2015 vind je meer informatie op: www.jouwromeojulia.nl

nieuwe geluiden

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. In het voorjaar gooien wij de deuren open en verzorgen wij op ons voorplein live muziek. Geluiden die wij nog niet kennen en die klinken naar verre landen. Voor de concertreeks Nieuwe Geluiden nodigen wij verrassende artiesten uit op het gebied van wereldmuziek, fusion, jazz en andere exotische genres. Veelal in kleine setting en unplugged. Neem er een glas bij en raadpleeg, als u begint te watertanden, de wereldse kaart van Front.
za 21, 28 mei, 4, 11, 18 juni, 20.00 – voorplein - gratis

Moving Futures

Een reizend festival met werk van aanstormend choreografietalent. za 30 april, zo 1 mei

Opspraak

Ontmoetingen met spraakmakende theatermakers, regisseurs en acteurs over hun plannen en drijfveren. De special guests op ons jubileumfeest. Opgevolgd door de vaste maandelijkse songwritersclub.

buitenfilm

In de zomer van 2016 samen film kijken op het voorplein van het Chassé Theater.

stadsbeiaardier

Stadsbeiaardier Paul Maassen speelt elke laatste vrijdag van de maand, op het carillon van de Grote Toren, tijdens zijn reguliere marktbespeling, een programma samengesteld met muziek die in die periode in het Chassé Theater te beluisteren is. Dat kan van alles zijn; van opera tot musical, van pop tot klassiek. Het programma wordt via diverse media maandelijks bekend gemaakt. Vanwege het 20-jarig bestaan van Chassé Theater, is er een maandelijkse luisterwedstrijd. De eerste tien bellers (076 - 530 31 00) die het eerste nummer tijdens de bespeling goed raden, winnen vrijkaarten voor een voorstelling. Maassen is ook elke dinsdag en vrijdag te horen van 10.45 tot 11.45 op de Grote Toren tijdens de wekelijkse markt.

Houd de publiciteit in de gaten, want er volgt nog meer!

Alle voorstellingen