Terug Nog 9 dagen tot voorstelling

Rob de Nijs

75 jaar – Jubileumconcert

ma 2 apr 2018 15:00 tot 17:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Rob de Nijs kijkt in zijn 75e levensjaar nog even terug op zijn bijzondere carrière die afgelopen jaar werd bekroond met de Radio 5 Oeuvreprijs om “zijn rijke oeuvre, grootste muzikaliteit en nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven”. Uit alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid klinken in deze feestelijke 35e theatertournee de klassiekers. Van Jan Klaasen de trompetter en Malle Babbe tot Banger Hartwww.robdenijs.nl

75 jaar Rob de Nijs
In 1962 maakt Nederland kennis met Rob de Nijs en de Lords als het bandje de hoofdprijs wint van een talentenjacht in het Concertgebouw en hun Nederlandse bewerking van The Cascades’ hit Rythm of the rain de hitlijsten bestormt. Begin jaren zeventig krijgt de solocarrière van Rob de Nijs een verrassende wending wanneer hij Bertram Bierenbroodspot speelt in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen mijnheer? Platenmaatschappij Phonogram maakt er handig gebruik van en koppelt Rob de Nijs aan het populaire duo Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh, vanaf de eerste single Jan Klaasen de trompetter een daverend succes. Ook wanneer Rob de Nijs een paar jaar later met andere songschrijvers en producenten aan het werk gaat, scoort hij louter successen.

In 1980 roept Hitkrant Rob de Nijs uit tot ‘Beste popzanger’ en twee jaar later start hij zijn eerste van de 35 theatertournees die zijn carrière nu telt. Met de remix van Banger Hart stijgt de status van Rob de Nijs in de Nederlandse popgeschiedenis eind jaren negentig tot ongekende hoogten en in de jaren daarna begint het onderscheidingen te regenen. Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een Edison voor zijn oeuvre en meest recent de Radio 5 Oeuvreprijs. Daarnaast geeft hij concerten met het Metropole Orkest, speelt in de Matthäus Passion van het EO tv-programma en krijgt in 2009 een bijzondere gastrol in de shows van de Toppers in de Amsterdam Arena. Ondertussen werkt hij ‘gewoon’ hard door aan zijn theatertournees en blijft hij vooral doen wat hij het liefste doet, zingen en vooruitkijken!

genre: lichte muziek

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Paas high tea

Paas high tea

Een smaakvol assortiment van diverse gangen met zowel zoete als hartige gerechten en natuurlijk veel thee vullen de tafel in de Brasserie. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden. Met kerst en pasen is de high tea extra uitgebreid. € 19,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 9,95 p.p./ kerst & pasen € 24,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 12,75 p.p.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu