Terug

Gare du Nord

A decade of Sex ‘n’ Jazz

do 1 mrt 2018 20:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Het is tien jaar geleden dat Gare du Nord met Sex 'n' Jazz het best verkochte Nederlandse jazzalbum maakte. Oprichters Barend Fransen en Ferdi Lancee hielden er een contract met het wereldbefaamde Blue Note- label en een drievoudig platina plaat aan over. Het album maakte van Gare du Nord een high energy live band die al tien jaar onafgebroken op de podia staat. Hits als Beautiful Day, You're my medicine en Marvin & Miles vormen de ruggegraat van de show maar voor dit speciale jubileum komen ook de songs die de band opnam met Paul Carrack en Chet Baker voor het eerst aan bod. En uiteraard ontbreekt het monumentale We still grow niet. Wie de band nog eenmaal met Sex 'n' Jazz live in het theater wil zien zal deze show niet willen missen. www.garedunord.eu

Sex 'n' Jazz
“Over reizen? Over séks moet het gaan!”, aldus bevriende acteur Hans Dagelet die daarmee het oorspronkelijke plan voor het nieuwe, vierde Gare du Nord album torpedeerde. Het werd Sex ‘n’ Jazz en alles klopte. Marlies Dekkers ontwierp de iconische albumhoes met rode naaldhak, Heleen van Royen schreef het bijpassende boek Stout en Marvin Gaye en Paul Carrack werkten mee aan het album. Sex ‘n’ Jazz betekende voor Gard du Nord de doorbraak als een nieuw muziekfenomeen dat schijnbaar moeiteloos de brug slaat tussen jazz, pop en dance, ook live. Wat begon als een lounge- en studioproject vestigde met zangeres Dorona Alberti als sexy frontvrouw in mum van tijd een status als energieke live act. Met inmiddels meerdere bekroonde platen, internationale successen, bijzondere samenwerkingen op het cv en louter volle zalen, is Gare du Nord een vaste waarde in zowel pop-, jazz- als theatercircuit.

genre: lichte muziek

4,44 sterren

Gemiddelde waardering: 4,44 sterren

Schenk

04-03-2018

5 sterren

Daniella

03-03-2018

5 sterren

Maurice

02-03-2018

5 sterren

Prima band, wordt steeds beter. Vleugje Jaz en Soul, moeten (m.i.) wel oppassen dat dat niet teveel naar de achtergrond verdwijnt. Zou graag vooraan een open plek gehad willen hebben om te kunnen dansen. Nu was het erg statisch, beetje bewegend publiek lijkt me voor de band ook wel prettig, beinvloed de atmosfeer in positieve zin (leert de ervaring uit eerdere concerten).

Van LOON

02-03-2018

5 sterren

Super, maar jammer dat het geluid op de eerst rijen zo slecht was dat je Dorona bijna niet kon horen zingen

Olaf Adan

02-03-2018

5 sterren

Magnifiek, zoals altijd. Nederlands top!

Cor van Weelden

02-03-2018

5 sterren

Het was voor mij de eerste ervaring met een jazz-concert en ik vond het geweldig! Zeer voor herhaling vatbaar.

Van Putten

02-03-2018

5 sterren

Loek Luijbregts

02-03-2018

5 sterren

Enorm genoten! Buitengewoon directe show, band en publiek stonden prettig dicht bij elkaar. Gare du Nord deed duidelijk moeite om (veel) meer te geven enkel het naspelen van bestaande nummers. Fijn om te zien dat ieder bandlid meermaals de tijd kreeg om zicht te onderscheiden. Begeleid door een (zeer) talentvol en technisch sterke vocaliste. Bedankt voor de mooie avond!

Dijkers

02-03-2018

5 sterren

fantastische show en mooie nummers. jammer dat het geluid van de instrumenten het geluid van de vocals soms overstemde. hierdoor was de tekst niet goed te volgen.

bekijk reacties (9)

clubopstelling

Exclusief genieten tijdens bijzondere concerten. Wanneer u de club opstelling reserveert, zit u op de eerste rijen, vlakbij het podium én u beschikt over een eigen tafeltje.Diverse dranken en hapjes zijn te verkrijgen bij de ingang van de zaal.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu