Terug

Gare du Nord

A decade of Sex ‘n’ Jazz

do 1 mrt 2018 20:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Het is tien jaar geleden dat Gare du Nord met Sex 'n' Jazz het best verkochte Nederlandse jazzalbum maakte. Oprichters Barend Fransen en Ferdi Lancee hielden er een contract met het wereldbefaamde Blue Note- label en een drievoudig platina plaat aan over. Het album maakte van Gare du Nord een high energy live band die al tien jaar onafgebroken op de podia staat. Hits als Beautiful Day, You're my medicine en Marvin & Miles vormen de ruggegraat van de show maar voor dit speciale jubileum komen ook de songs die de band opnam met Paul Carrack en Chet Baker voor het eerst aan bod. En uiteraard ontbreekt het monumentale We still grow niet. Wie de band nog eenmaal met Sex 'n' Jazz live in het theater wil zien zal deze show niet willen missen. www.garedunord.eu

Sex 'n' Jazz
“Over reizen? Over séks moet het gaan!”, aldus bevriende acteur Hans Dagelet die daarmee het oorspronkelijke plan voor het nieuwe, vierde Gare du Nord album torpedeerde. Het werd Sex ‘n’ Jazz en alles klopte. Marlies Dekkers ontwierp de iconische albumhoes met rode naaldhak, Heleen van Royen schreef het bijpassende boek Stout en Marvin Gaye en Paul Carrack werkten mee aan het album. Sex ‘n’ Jazz betekende voor Gard du Nord de doorbraak als een nieuw muziekfenomeen dat schijnbaar moeiteloos de brug slaat tussen jazz, pop en dance, ook live. Wat begon als een lounge- en studioproject vestigde met zangeres Dorona Alberti als sexy frontvrouw in mum van tijd een status als energieke live act. Met inmiddels meerdere bekroonde platen, internationale successen, bijzondere samenwerkingen op het cv en louter volle zalen, is Gare du Nord een vaste waarde in zowel pop-, jazz- als theatercircuit.

genre: lichte muziek

clubopstelling

Exclusief genieten tijdens bijzondere concerten. Wanneer u de club opstelling reserveert, zit u op de eerste rijen, vlakbij het podium én u beschikt over een eigen tafeltje.Diverse dranken en hapjes zijn te verkrijgen bij de ingang van de zaal.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu