Terug

Clean Pete

Afblijven

do 21 feb 2019 20:30 tot 22:20  |  MK2zaal (theaterzaal)

Recent zetten de zusjes van Clean Pete nog een uitverkocht Doornroosje op zijn kop, nu komen ze naar het theater met de nieuwe plaat Afblijven en hun bandlid Sam!

Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; Clean Pete is aan alle kanten een opzienbarende verschijning. Tweelingzussen die net zo on-inwisselbaar als verwisselbaar zijn - en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen. En ook in die liedjes klinkt de prachtige dualiteit: koesteren en van je afbijten, afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven. Levendige strookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. Een cello sluimert onverbiddelijk een liedje in en Loes sabelt met lichte, bijna verontschuldigende sneer in haar stem een minnaar neer.

Niet alleen de muziek van de tweelingzusjes, maar ook het verhaal achter hun doorbraak leent zich voor een gezellige tiener-roadtrip-movie, Al van jongs af aan maken ze samen muziek, de een op de cello en de ander op gitaar en samen zingen ze de mooiste koortjes. In 2012 is het zover: in een geel Volkswagenbusje rijdt het duo het hele land door om hun eerste plaat live ten gehore te brengen op welk podium dank ook, van woonkamers en cafés tot theaters en boekenwinkels. Met heerlijke popliedjes, scherpe teksten en hun charmante verschijning winnen ze in rap tempo publiek en podia. Onder bezielende productie van Anne Soldaat maken de zusjes nog twee platen en spelen ze in korte tijd in Paradiso, op Noorderslag, Into The Great Wide Open en Pinkpop.

genre: lichte muziek

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Afblijven biedt sixties-garagebeat afgewisseld met wonderschoon, melancholiek repertoire. Heerlijk opgewekte popsongs, die probleemloos passen tussen de wat meer ingehouden liedjes van weleer."

OOR

-
"Uit Het Park, een subtiel walsend liedje met een van Metallica geleend gitaarloopje en een tekst die van Lennaert Nijgh had kunnen zijn: ‘Zie je de bomen, hoe mooi ze daar staan? / Er groeiden er nog meer maar die zijn vergaan."

bekijk recensies (2)