Terug

Almost Alive

Sabine Molenaar / Sandman

do 28 mrt 2019 20:30  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)


Wat is er nodig om de regie van je leven in eigen handen te houden? Wat zijn de  gevolgen als je de turbulentie van het alledaagse de rug toekeert en een tijd- en grenzeloze wereld betreedt? Dat onderzoekt Sabine Molenaar in haar solo Almost Alive.

We worden elke dag blootgesteld aan een spervuur aan informatie en indrukken. Maar soms zou je die niet aflatende, pulserende stroom prikkels willen stopzetten. Om weer op adem te komen en je eigen hartslag terug voelen. Dus sluit je je ogen en oren. Om er dan achter te komen dat aan de binnenkant van je oogleden toch beelden blijven verschijnen en dat er in de holtes van je hoofd nog steeds flarden van geluiden en stemmen echoën.

Sabine Molenaar keert dieper naar binnen, verder weg van de realiteit naar die donkere plek van gapende leegheid en stilte. Daar waar geborgenheid en rust wachten, maar tegelijkertijd ook desoriëntatie en chaos op de loer liggen. Langzaam pulserende bassen trekken de toeschouwer mee naar dat donkere universum. Zwart als een einde en een begin, als omgeving waar Molenaar en de toeschouwers voor even opnieuw kunnen samenvallen met zichzelf.

Ongekende lenigheid, hypnotiserend, plastisch, bevreemdend en visueel sterk: Almost Alive is haast beeldende kunst.

concept, choreografie, dans: Sabine Molenaar – productie: Sandman, Kosmonaut – met dank aan: Mike van Alfen, Arjuna Borsetti – coproductie: Festival Cement, DansBrabant

Sabine Molenaar (1985) studeerde Moderne Theater Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2007 behaalde ze haar diploma. In 2006 werkte ze met Ann van den Broek voor de voorstelling E19 the way to San José. Van 2006 tot 2008 werkte ze met het Nederlandse dansgezelschap Instant Collective, waarvan ze medeoprichter was. In 2008 kwam ze naar Brussel waar ze twee jaar samenwerkte met het dansgezelschap Peeping Tom en internationaal toerde met hun voorstelling 32 rue Vandenbranden.

In haar eigen werk spreekt Molenaar een extreem fysieke en ook zeer beeldende taal. Ze vertrekt van een bepaalde ‘state of mind’ die ze tracht te vertalen naar de vloer. Essentieel in haar werk is het element van ‘transformatie’: transformaties van beelden, maar ook transformaties van de state of mind, van fysieke sensaties en energie… www.kosmonautproduction.org

genre: dans

inleiding

Om 19.45 vindt er een gratis inleiding plaats.

annulering

Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Kaarhouders worden per e-mail op de hoogte gebracht.

Recensies

Theaterkrant

-
"In Almost Alive presenteert Sabine Molenaar zich als een ongenaakbare bewegingsmachine."

bekijk recensies (1)

Arrangementen