Terug

Alone@Home 8+

BOS Theaterproducties & Matzer

Verrassend
Toneel
Stoer
Grappig
wo 3 apr 2019 19:30 tot 21:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie. 

Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.

Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

regie: Madeleine Matzer - script: Lucas de Waard en Daan Windhorst - spel: Joep Onderdelinden, Eddie B. Wahr, Merel Pauw e.a. - script: Lucas de Waard, Daan Windhorst - composities: Helge Slikker - decor: Ascon Nijs - kostuums: Ilse Vermeulen

genre: kinderen en familie, toneel

Henri Drost

21-12-2018

Er is niet aan te ontkomen: ieder jaar worden rond de Kerstdagen de Home Alone-films opnieuw uitgezonden. Nu is er bovendien een familievoorstelling: Alone@Home. Schrijvers Lucas de Waard en Daan Windhorst voegen weliswaar nieuwe elementen aan het verhaal van de eerste film toe, maar durven daar te weinig mee te doen. Het resulteert in een risicoloze familievoorstelling die vooral wil vermaken.

bekijk reacties (1)