Terug

Collegetour Bach

Jan Willem Rozenboom

zo 23 apr 2017 15:00 tot 17:10  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Bach zou de Goldberg-variaties geschreven hebben voor een graaf met slapeloosheid om de last van zijn doorwaakte nachten te verlichten, met als resultaat een meesterwerk dat de hand van een meester vergt. Die meester is Jan-Willem Rozenboom, bekend als de vaste pianist en componist van Guus Meeuwis, maar vooral een getalenteerde klassiek pianist. Hij bekwaamde zich elf jaar lang in de Goldberg-variaties. In zijn programma neemt hij het publiek mee in zijn beleving van Bachs meesterwerk. Naast het spelen vertelt hij over de muziek, maakt een link naar klassieke werken en popmuziek, maar vertelt bovenal wat de muziek voor hem betekent. www.jwrozenboom.nl

genre: klassieke muziek

4,67 sterren

Gemiddelde waardering: 4,67 sterren

N.N.H.G. Van den Dungen

09-05-2017

5 sterren

te langdradig

J.G. Jaspers-Jonk

24-04-2017

5 sterren

Bijzonder met de inleiding. Zou hem graag ook een keer horen als Oscar Peterson.

Hans Gijsen

24-04-2017

5 sterren

Genoten van Jan Willem Rozenboom z'n interpretatie. Komt dicht in de buurt bij de kwaliteit van Glen Gould waarvan ik de CD's natuurlijk grijs draai. Lekker puntig accuraat en toch met een eigen visie. Dat wij zo'n pianist hebben in Nederland. Ik stond een beetje perplex. Overigens, de aankondiging was wel misleidend. Ik dacht dat het op clavecimbel uitgevoerd zou worden.

G.P. Verburg

24-04-2017

5 sterren

Mooie uitleg bij een prachtig muziekstuk en daarna virtuoos gespeeld door Jan Willem Rosenboom. Ruim twee uur genoten!

P.J. Van den Bosch-Nieuwstraten

24-04-2017

5 sterren

J. Veltman

24-04-2017

5 sterren

Mooi verhaal en erg goed gespeeld. Alleen de titel 'Bach en het klavecimbel' sloeg nergens op... Wie heeft die titel bedacht? Chassé of Jan-Willem zelf?

bekijk reacties (6)

Recensies

Theaterkrant

- >3,0 sterren
"Rozenboom is een begaafd pianist, het theater mag echter meer aandacht krijgen als zijn concert vaart onder de vlag van Theatercollege."

"Na de introductie speelt Rozenboom de Goldbergvariaties achter elkaar, 80 minuten lang, en dat is bijzonder sensationeel. Hij is cum laude afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium en voltooide in 2003 de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Wat hij presteert aan intieme virtuositeit en toewijding tijdens het spel is prachtig. Maar ‘Theatercollege’ is een te hoog gegrepen woord."

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.