Terug

Theatergroep Bambie & Eef van Breen Group

Bambie is back!

vr 26 jan 2018 20:30 tot 22:10  |  MK2zaal (theaterzaal)

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn. Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie is back! Een beeldende, geestige en muzikale voorstelling waarin seconden worden uitgerekt en lichtjaren worden samengebald. www.bambie.nu

eindregie: Erik Whien – concept & spel: Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe, Jochem Stavenuiter

Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met levende muziek.

De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederland Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.

genre: toneel

3,50 sterren

Gemiddelde waardering: 3,50 sterren

M.J.A. Brenters

28-01-2018

5 sterren

Onderhoudend, heb erg gelachen, en het absurde gehalte vond ik erg goed uitgewerkt. Muzikaal had er van mij nog wel wat meer in mogen zitten; wat een mooie stemmen bij elkaar!

L. Trommelen

28-01-2018

5 sterren

De absurdistische speelstijl van dit gezelschap blijft boeien. Mooie timing en afwisseling. Aan het eind dwaalde ik af. Was wat lang en een beetje voorspelbaar.

bekijk reacties (2)

Recensies

Parool

- >3,0 sterren
"Het duo Van der Laan en Stavenuiter toont zich nog altijd meester in droge humor op de vierkante centimeter. Heerlijk."

Theaterkrant

- >3,0 sterren
"Bambie is back! is een aaneenschakeling vermakelijke en fascinerende taferelen, een sympathiek weerzien."

Trouw

-
"Bambie is back toont Bambies Poëtische kant dankzij de musici van Eef van Breen Group, die op de bühne participeren en een mooie sferische onderlagg aanbrengen."

Volkskrant

-
"De Bambie-spelers zijn voortreffelijke performers en muzikanten; timing, mimiek, lichaamsbeheersing, het gebruik van de ruimte, het is allemaal uitstekend doordacht."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu