Terug

Hotel Modern

Banaan & Oestermes

wo 31 jan 2018 20:30 tot 21:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

In Banaan & Oestermes van Hotel Modern belandt u in een museum van karton, waarin alles wat de mensheid produceert wordt tentoongesteld: van wc-borstels en potten pindakaas tot een verzameling soldatenhelmen en menselijke botresten.

Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te groeperen en categoriseren. Ze maken daarbij fascinerende stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, ze persen poëzie uit een fles wc-eend en arrangeren een ontmoeting tussen een ballon en een cactus. Het is een duizelingwekkende zoektocht naar steeds nieuwe beeldengroepen. Het publiek surft mee op een woeste beeldenstroom, op weg naar de kolkende bronnen van menselijke intelligentie en creativiteit. Een avond vol ongepolijst en eigenzinnig beeldend theater vol onverwachte wendingen en associatieve vrolijkheid. www.hotelmodern.nl

concept & spel: Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg, Maartje van den Brink

Hotel Modern werd opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende, toegankelijke en eigenzinnige voorstellingen vol verbeeldingskracht. Hotel Modern maakt zowel vrolijk als aangrijpend werk. 

De groep verwierf grote internationale bekendheid met de voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp, waarbij met poppen, camera's, maquettes en een live uitgevoerde soundtrack de gruwelen van oorlog en volkerenmoord worden verbeeld. Hotel Modern speelt op uitnodiging in heel Europa, de Verenigde Staten en Canada en was verder onder meer te zien in Japan, China, Rusland en Australië.

genre: toneel

2,50 sterren

Gemiddelde waardering: 2,50 sterren

A.J.H. Kleemans

01-02-2018

5 sterren

Miu de Vries

01-02-2018

5 sterren

Heerlijk absurde voorstelling waar geen etiket op te plakken valt (performance, theater, beeldende kunst?).

bekijk reacties (2)

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Vrolijk beeldtheater voor vormgevers en andere kijkers"

NRC

-
"De theatergroep is heer en meester in het associëren met beelden"

Volkskrant

-
"Alledaagse objecten transformeren moeiteloos tot kunst"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu