Terug

Barbaartje 6+

Theater Sonnevanck

Verrassend
Ontroerend
wo 22 mrt 2017 15:00 tot 16:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

In Barbarije leert iedereen barbaarse manieren. Maar de kleine Barribas heeft van zijn Papa stiekem de ‘goede’ manieren geleerd. Hij eet en spreekt netjes, hij leest in moeilijke boeken en speelt klassieke muziek. Alles is koek en ei tot op een dag Papa sterft en de barbaarse buurman Derrie in huis komt wonen. Er wordt niet meer schoon maar troep gemaakt. De televisie staat de hele dag op hard en lezen wordt verboden. Ook buitenshuis ontwikkelt de Barbaarse beschaving zich in volle vaart! De scholen worden afgeschaft en Barbarije trekt op oorlogspad.

Barribasje wil zich verzetten en de wereld verbeteren. Maar hoe doe je dat, als je nog klein bent? Als je beter zingt dan schreeuwt en liever leest dan vecht? Lukt het de kleine Barribas om de barbaren te slim af te zijn? Zal hij zich plooien, breken of wreken? www.sonnevanck.nl

'Een vlinder wint het nooit van een beer.

Gedichten klinken stiller dan gebrul.

En beleefd is altijd zwakker dan brutaal.

Waarom? Waaaaaarom? Zit de wereld zo in elkaar?'

Uit Barbaartje

Zilveren Krekel
Op 23 februari ontving Theater Sonnevanck voor de voorstelling Pretpark (12+) een Zilveren Krekel in de categorie 'Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie'. Zowel Pretpark als Barbaartje zijn geregisseerd door Timothy de Gilde.

regie Timothy de Gilde - tekst Joachim Robbrecht - compositie muziek Bart Rijnink - spel Charlie Chan Dagelet, Steyn de Leeuwe en Benjamin Moen - vormgeving Janne Sterke - dramaturgie Flora Verbrugge - techniek Jeroen van Terheijden

genre: kinderen en familie

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Een slim opgebouwde voorstelling met grote thema’s en emoties waarin volwassenen ook allerminst perfect blijken"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"De precaire balans tussen deze drie posities (beleefd, brutaal, braaf) wordt door de drie acteurs met flair gespeeld."

"Voor jong publiek probeert Barbaartje (6+) de kloof te dichten tussen de doorgeschoten beleefdheid van ‘de beschaafde elite’ (verpersoonlijkt door een keurige weduwe) en de platvloerse brutaliteit van ‘de volksmens’ (een bierdrinkende buurman). Daartussen raakt de jonge boekenwurm Barribas, druipend van goedheid, bekneld."

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Nieuw in het assortiment: tas vol leuks en lekkers! Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie-uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nu nog leuker met de speciale Chassé trakteert tas. Dit is een tas gevuld met een leuke kleurplaat, kleurpotloodjes en zit boordevol lekkers. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tas vol lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstelligen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk.