Terug

Beauty en het beest 8+

MAAS Theater & Dans

Toneel
Muziek
Dans
Betoverend
zo 21 jan 2018 15:00 tot 16:35  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Welke beauty heeft de moed om een beest te kussen? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo donker en dik. Echt afstotelijk. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Terwijl ze achter een pratend paard aanrent, verdwaalt Beauty in een wereld van kwaadaardige kinderen en goedhartige helpers. Ze plukt aardbeien in de sneeuw, slaapt bij een poel en danst uren op het mos. En maar volhouden, totdat het monster een prins wil worden.

Beauty en het beest van Maas theater en dans is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, spetterende goocheltrucs en een zingend bos. Een betoverend liefdesverhaal met dwaaldansen en elvenmuziek.

“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, die een monster in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Verleidelijke dreiging met indringende zang in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.” - regisseur Moniek Merkx over Beauty en het beest www.maastd.nl

tekst & regie: Moniek Merkx - dans & zang: Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Nederlands Kamerkoor e.a. - muziek: Joop van Brakel e.a.

genre: kinderen en familie, toneel, dans

4,60 sterren

Gemiddelde waardering: 4,60 sterren

Pietjouw

22-01-2018

5 sterren

Hele leuke voorstelling met veel variatie en een moderne versie van een bekend verhaal.

Helma

22-01-2018

5 sterren

Erg leuke voorstelling, met gevarieerde ingredienten en voor ieder wat wils. Echt een familie voorstelling

C.E.J.Q. Van Dooren

22-01-2018

5 sterren

C. Efrosina

22-01-2018

5 sterren

De voorstelling zat mooi in elkaar maar duurde wat ons betreft iets te lang.

B. Schermers-Van straalen

22-01-2018

5 sterren

Prachtige zang, knappe samenwerking met de kinderen en mooie dans. Vrolijk, enthousiast.

bekijk reacties (5)

Speel jij mee?

Ben je tussen de 8 en 16 jaar en ben je niet bang om het podium op te stappen? Dan kun je auditie doen voor Beauty en het beest! Maas theater en dans is op zoek naar jonge Beauty’s en beesten, die samen met acht spelers en acht zangers het verhaal van Beauty en het beest kunnen vertellen. In iedere stad, waar Beauty en het beest te zien is, dus ook in Breda, zoekt Maas zowel jongens als meisjes om deel uit te maken van de cast. 

Wil je meedoen? Ga dan naar www.maastd.nl/meespelen. Daar lees je hoe je je kunt aanmelden en vind je ook de meest up-to-date informatie over de audities en repetitiedagen per stad.

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Beauty dist het beest in rauwe variant van het sprookje"

Trouw

- >3,0 sterren
"Met een lichtvoetige en absurdistische toon geeft Maas een frisse actuele draai aan het aloude sprookje."

Theaterkrant

-
"Zeer intrigerende jeugdproductie (…) Aanstekelijk en spannend om naar te kijken."

AD Utrechts Nieuwsblad

-
"Een spannende en avontuurlijke theatervoorstelling"

Telegraaf

-
"Hoogtepunt is de per scène groeiende liefde tussen Beauty en het beest."

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
High Tea 2017-2018

High Tea 2017-2018 13:00

Een smaakvol assortiment van diverse gangen met zowel zoete als hartige gerechten en natuurlijk veel thee vullen de tafel in de Brasserie. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden. Met kerst en pasen is de high tea extra uitgebreid. € 19,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 9,95 p.p./ kerst & pasen € 24,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 12,75 p.p.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu