Terug

Jasper van Luijk / Stichting SHIFFT

Bliss

wo 3 jan 2018 20:30 tot 21:30  |  MK2zaal (theaterzaal)


To be online or to be offline? In een glinsterende green screen blazen vier performers uit verschillende disciplines deze aloude vraag nieuw leven in. Wat maakt ons gelukkig in dit digitale tijdperk? 

In Bliss van choreograaf Jasper van Luijk staat de verslaving aan de snelheid waarmee we onze informatie consumeren centraal. Met dans, live elektronische muziek en gesproken woord dompelt hij ons onder in een zoektocht naar geluk in onze digitale realiteit. 

Na het succes van Yonder en The definition of now is Bliss de derde voorstelling van choreograaf Jasper van Luijk over de relatie tussen de mens en zijn tijd.

Met Bliss presenteert het nieuwe Utrechtse SHIFFT - cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub voor Utrecht - zich voor het eerst. Ready to meet you.www.jaspervanluijk.com

concept & choreografie: Jasper van Luijk - muziek: Lennart Siebers -  tekst: Helena Hoogenkamp - dans: Youri Peters, Ruben Garciá-Arabit, Helena Hoogenkamp, Lennart Siebers

Stichting SHIFFT bestaat uit artistiek leider/choreograaf Jasper van Luijk en zakelijk producent Lisa Donia. SHIFFT ontwikkelt en presenteert de komende periode niet alleen het interdisciplinair werk van Jasper van Luijk in binnen- en buitenland, maar ook Utrecht en omgeving verrijken met een professioneel dansgezelschap voor een volwassen publiek, waarbij SHIFFT de verbinding zoekt met verschillende culturele instellingen.

Bliss is de eerste productie van Stichting SHIFFT, in coproductie met De Nieuwe Oost. De Nieuwe Oost heeft Jasper van Luijk de afgelopen vier jaar begeleidt als maker en helpt hem nu bij het professionaliseren van Stichting SHIFFT om zichtbaar te blijven op lokaal en (inter)na tionaal niveau. Om een vliegende start te kunnen maken zullen ook De Coproducers, de voorstelling Bliss ondersteunen.

genre: dans

inleiding 19.45

Programmeur Fabian Pikula interviewt choreograaf Jasper van Luijk in deze gratis inleiding.

Recensies

Volkskrant

-
"De vier gelukzoekers in ‘Bliss’ – twee dansers, een pianist, een schrijfster – zoeken de schuld bij de smartphone en het voortdurend online zijn."

Theaterkrant

-
"Bliss is een beeldende voorstelling. Het universum van de vier performers is duister. Een luide knal van een confetti-kanon gaat vooraf aan de regen van langzaam naar beneden dwarrelende zilveren snippers. Zelfs de hemel komt uiteindelijk naar beneden"

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,95: elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu
Premium Parking

Premium Parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.