Terug

Bloedlink 14+

NTjong & DOX

Toneel
Muziek
Grappig
vr 6 apr 2018 19:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

In Bloedlink heeft een docent haar probleemklas totaal niet in de hand, tot ze een pistool vindt in één van de schooltassen. Ze gijzelt haar leerlingen, zet de verhoudingen op scherp en begint een manipulatief spel. Eindelijk is het stil in de klas. Maar niet lang. Leerlingen en docent komen tegenover elkaar te staan in heftige discussies over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk echt belangrijk is in je leven.

De talentvolle regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school. Bloedlink gaat over vrijheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden. De makers haalden hun inspiratie bij het maken van deze rauwe voorstelling uit interviews en films als Entre les murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut van Nurkan Erpulat en Jens Hillje.

NTjong
NTjong maakt onderdeel uit van het grote repertoiregezelschap het Nationale Toneel, die samen met Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg sinds 1 januari 2017 Het Nationale Theater (HNT) vormen. NTjong maakt, onder leiding van regisseur Noël Fischer, theater dat midden in de samenleving staat, waarin jong en oud zich kan herkennen. Regisseur Caper Vanderputte is sinds 2013 verbonden aan het Nationale toneel en is gefascineerd door de vraag welke morele ijkpunten er nog zijn in een wereld waarin vrijwel alle grote ideologieën zijn gesneuveld. Hij maakte eerder bij NTjong lovend ontvangen voorstellingen voor jongeren, waaronder Titus en The summer of ’96. In Bloedlink regisseert hij de jonge urbane en energieke spelers van DOX; een dynamisch Utrechts gezelschap. www.hnt.nl

regie: Casper Vandeputte - spel: Samora Bergtop - dans & spel: DOX dansers

genre: kinderen en familie, toneel, dans

nagesprek

Heb je een prangende vraag aan de acteur(s)? Je kunt vragen stellen in het gratis nagesprek.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu