Terug

Frascati Producties / Marijn Brussaard

Blue

do 21 dec 2017 20:30 tot 21:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

In Blue bouwt theatermaker en componist Marijn Brussaard een audiovisuele beleving. Met associatieve beeldenreeksen en gestripte, gebroken akkoorden probeert hij de grote hoeveelheid data te duiden die we elke dag op ons af krijgen. Blue gaat over de toekomst, digitalisering en natuur.

Met de komst van het data-tijdperk is er een paradox ontstaan: verbonden zijn gaat gepaard met ontmenselijking. De pracht en de wreedheid hiervan worden in Blue gelijkwaardig naast elkaar getoond. Het beeldconcert geeft een inkijk in Brussaards persoonlijke leven en schetst tegelijkertijd een beeld van de hyper-generatie waar hij toe behoort. De millennial-generation probeert in de 21e eeuw nieuwe wegen te banen met oude concepten als romantiek, narcisme, seks, eenzaamheid, identiteit en succes. www.frascatiproducties.nl

tekst: Coen Cornelis – regie: Bianca van der Schoot – concept & spel: Marijn Brussaard, Barnaby Luke Savage

Marijn Brussaard (Nederland, 1993) weet zijn publiek uit te dagen maar tegelijkertijd ook voor zich in te nemen. Zijn muzikale performances tonen een bijna universeel ‘lijdend lichaam’ in een moderne samenleving. Brussaard volgde de vooropleiding van de Nationale Balletacademie en studeerde vervolgens in 2014 af aan de Mime Opleiding met de solovoorstelling Rhythm of the night. Daarna maakte hij bij Frascati Variety Show; een solo-medley waarbij hij de gehele popgeschiedenis aan flarden zong en Forever Young een bezwerend concert/performance met zijn alter ego Young Ludo in de hoofdrol. De voorstelling werd geselecteerd voor Circuit X, onderdeel van het Vlaams Theaterfestival. Marijn Brussaard maakt ook elektronische, avant-gardistische muziek als onderdeel van muziekformatie Know V.A.

genre: toneel

Recensies

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Blue is een performance die een prettig soort eigenheid en originaliteit heeft. Brussaard is het volgen waard"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Performancekunstenaar Marijn Brussaard zoekt in Blue naar het grensgebied tussen cultuur, natuur en technologie. De voorstelling is een opwindend bewijs van Brussaards artistieke potentieel."

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu