Terug Nog 8 dagen tot voorstelling

Rent

Bredaas Studententheater De Derde Akte

do 28 jun 2018 20:00 tot 22:20  |  MK2zaal (theaterzaal)

Dit jaar zal BST De Derde Akte de musical Rent ten tonele brengen. De musical volgt, gedurende een jaar lang, het leven van acht vrienden die in New York wonen. Zij moeten hier zien te overleven, terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, creativiteit en aids. We maken kennis met de verteller van het verhaal, de filmmaker Mark en zijn voormalige geliefde Maureen en haar lesbische vriendin, de advocate Joanne. De ex-drugsverslaafde, Roger en zijn verslaafde minnares Mimi. Tom en de drag queen Angel. De laatste vier zijn besmet met hiv. Als laatste maken we kennis met Benjamin, een vroegere vriend van de groep, maar na zijn huwelijk met een rijke vrouw is hij hun huurbaas geworden. Hij weet de levensstijl van zijn oude vrienden niet meer te waarderen en probeert hen dan ook uit het appartement te krijgen.

Cast & Crew

De regie is in handen van Tim de Ligt en Aranka van Dorst neemt de zang op zich. De cast bestaat uit Bram Limberger, Djarana Taihitu, Eefje Heiblom, Janneke de Beer, Jessy van de Walle, Laurens Koning, Mozes van Toledo, Niels Adriaansen, Robyn Pierson, Roy Verhoeven en Sven Bäcker. Verder bestaat het productieteam uit Nanda Dolman en Robin van den Eerenbeemd.

BST De Derde Akte
BST De Derde Akte is dé studenten- theatervereniging van Breda. Jaarlijks worden er een aantal voorstellingen geproduceerd, zowel bestaand als zelfgeschreven; voor en door studenten. Er is Engels en Nederlands toneel, musical en andere theatergerelateerde activiteiten. De leden houden zich buiten hun studie om bezig met acteren, techniek, artistieke en zakelijke aspecten van producties. Plezier en ontwikkeling staan centraal en theater is wat ons bindt.

genre: cultuur uit stad en streek