Terug

Carrousel

Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni

vr 24 mrt 2017 20:30 tot 22:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een uitputtende competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait.  www.nnt.nl www.clubguyandroni.nl

tekst: Bernard Dewulf - regie: Guy Weizman - choreografie: Roni Haver - muziek: Asko|Schönbergs K[h]AOS - spel: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Dunja Jocic e.a.

genre: toneel, dans

19.45 Toe Dan(s)

Toe Dan(s) is de theatrale inleiding op Carrousel. Gemaakt door Sanne Bokkers (student docent theater/student mime opleiding Amsterdam) samen met 8 jongeren uit Noord Nederland, die in wisselende samenstelling de vier rollen spelen. Toe Dan(s) laat een groep jonge mensen zien die van plan is mee te doen met een dansmarathon. Allemaal met hun eigen persoonlijke beweegreden. Wat is zo'n dansmarathon eigenlijk, wat zijn de spelregels en wat kun je eigenlijk winnen?
regie: Sanne Bokkers - spel: Aaron Kuiken, Anna-Marije de Boer, Dimithri Postma, Indy-Lynn de Haan, Lola Catsburg, Roos Jepma, Teuntje Post, Zoë van der Kust. 

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Weizman geeft met Carrousel een fraai visitekaartje af"

"Regisseur Guy Weizman geeft er een fraai visitekaartje mee af, als nieuwe leider van het multidisciplinaire theaterhuis NNT. Vooral de vier dansers en zeven acteurs stuwen elkaar fysiek én mentaal tot grote hoogte. In een maalstroom van gestileerde danspassen en existentiële ontboezemingen zetten ze zwetende ploeteraars neer, als model voor diverse levensinstellingen."

Trouw

- >4,0 sterren
"Carrousel is een bombardement van beeld, woord, muziek en beweging"

"De dans van de dansparen bestaat uit pulserende bewegingen – op het obstinate af. (…) Poëtische dialogen (Bernard Dewulf) vormen een sterk tegenwicht voor de dwangmatige beweging. Vaak zijn de bespiegelingen nogal bombastisch, maar dan trekt een duivelse showmaster alles vol spot terug in het lood. (…) De rauwe collagestructuur is typisch Weizman. (…) Carrousel is een bombardement van beeld, woord, muziek en beweging, volslagen ‘in your face’. De dosering ervan kan beter, toch staat de voorstelling op heldere stutten. Carrousel  komt daardoor áán, niet in de laatste plaats door de onderliggende gedachte: we verlangen naar waarachtigheid, maar denderen door in tegengestelde richting." 

NRC

- >4,0 sterren
"Carrousel is ware theaterpoëzie"

“Het mooiste is de oneindige tederheid en kwetsbaarheid die de dansers en toneelspelers tonen.”

“Er ontstaat een theatervorm waarin tekst, dans en muziek prachtig samengaan.”

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Indrukwekkende en ontroerende poging het leven te tonen zoals zich dat aan mensen kan voordoen. Hard en meedogenloos"

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"een uitgekiende mix geworden van dans, muziek en beeldende kunst, van spektakel en ingetogenheid, van humor en ontroering."

Het is Guy Weizman gelukt. En goed ook. Carrousel, de eerste voorstelling die hij als artistiek voorman van het Noord Nederlands Toneel heeft gemaakt, is een uitgekiende mix geworden van dans, muziek en beeldende kunst, van spektakel en ingetogenheid, van humor en ontroering. Wie bang mocht zijn geweest dat met de aanstelling van de Club Guy & Roni-choreograaf het NNT een vermomd dansgezelschap zou worden: koop onmiddellijk een kaartje. Dit is fijn totaaltheater.

Scènes

-
"Een theatrale performance waarin dans, tekst, beweging en muziek volkomen gelijkwaardig aan elkaar zijn"

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.