Terug

De Stilte & Pianoduo Mephisto

Cinderella (5+) - première

Muziek
Dans
Betoverend
zo 13 okt 2019 15:00 tot 15:50  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Een meisje verliest tot haar grote verdriet haar moeder. Als haar vader trouwt met een gemene stiefmoeder moet ze al het werk in huis doen voor haar stiefmoeder en twee akelige stiefzussen. Omdat ze alle vuile karweitjes moet opknappen, dus ook 's ochtends de haard moet aanmaken, wordt ze spottend 'Assepoester' genoemd. (Poesten = blazen. Ze moet blazen om het vuur aan te wakkeren.)

Op een dag worden alle meisjes uit het hele land uitgenodigd naar het bal te komen omdat de prins het meisje van zijn dromen wil vinden om mee te trouwen.  De stiefzussen krijgen mooie jurken van de stiefmoeder, Cinderella moet thuisblijven en het huis schoonmaken. Dan verschijnt er een goede fee. Cinderella krijgt een baljurk met glazen muiltjes. De fee verandert een pompoen en een stelletje muizen in een koets met paarden. Klokslag twaalf moet Cinderella terug zijn, als de betovering verbroken wordt. Na heerlijk gedanst te hebben met de prins vlucht Cinderella net op tijd weg van het paleis. Ze verliest een glazen muiltje. De prins vindt het muiltje en zoekt door het hele land naar het meisje van deze bijzondere schoen om met haar te trouwen. De stiefzussen proberen uit alle macht hun voet in het schoentje te wringen, maar het lukt niet. De schoen past alleen Assepoester. De prins heeft zijn meisje gevonden en met de prins kan Cinderella weer gelukkig worden.

De speelperiode is vanaf oktober 2020 tot en met januari 2021.

 

Choreografie: Jack Timmermans/ Musici: Pianoduo Mephisto: John Gevaert en Katrijn Simoens / Muziek: S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert) / Music Published / Licensed by: © Internationale Music Verlage H. Sikorski / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage / Dansers: Wiktoria Czakon en Christopher Havner. / Actrice: Elena Peeters / Kostuums: Czakon / Lichtontwerp: Pink Steenvoorden / Props: Bert Vogels & Boy van Poortvliet

genre: kinderen en familie, klassieke muziek, dans

speeltuin

Na de voorstelling kun je in de foyer met fietsjes en wagentjes spelen.

workshop

Doe na afloop mee aan een toffe dansworkshop! De workshop duurt ongeveer 60 minuten, meedoen kost € 2,50. Chassé Rangers mogen gratis meedoen (wel reserveren).

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,75 per stuk.