Terug

Het Zuidelijk Toneel & A Two Dogs Company

Conversations (at the end of the world)

do 9 nov 2017 20:30 tot 22:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Als je weet dat het einde nadert, waarover spreek je dan?

Vandaag de dag vult onze wereld zich steeds meer met mogelijke eindes: oorlogen, smeulende conflicten, geopolitieke spanningen die opnieuw oplaaien, terreur met wortels in fenomenen waar we als samenleving maar geen antwoord op lijken te vinden, uitbuiting en agressie van een economisch systeem waarvan we niet weten hoe het te bestrijden.

In Conversations (at the end of the world) zien we vijf figuren in een eindsituatie. Ze bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze praten met elkaar, vertellen verhalen, doen een dansje en maken en luisteren naar muziek. Teksten van de Russische schrijver Daniil Charms, vormen de kern, aangevuld met gesprekken die Charms voerde met zijn artistieke lotgenoten, de Oberioeten.  

Het werk van Kris Verdonck kruipt onder je huid, het vraagt iets van je en laat je nooit onberoerd. Conversations (at the end of the world) wordt gespeeld door topacteurs José Kuijpers, Jan Steen, Johan Leysen, Jeroen Van der Ven en de vermaarde pianist Marino Formenti. www.hzt.nl www.atwodogscompany.be

concept & regie: Kris Verdock - spel: Marino Formenti, José Kuijpers, Jan Steen, Johan Leysen, Jeroen Van der Ven

Kris Verdonck (1974) studeerde beeldende kunsten, architectuur en theater. Zijn werk weerspiegelt dat: zijn creaties kunnen gesitueerd worden in het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, tussen installatie en performance, tussen dans en architectuur.

Deze voorstelling wordt Engels boventiteld.

genre: toneel

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

M.A. Van Steen

10-11-2017

5 sterren

Humoristisch, filosofisch, ontroerend én heel mooi vormgegeven. Práchtig!

M.F.H. Schuurmans

10-11-2017

5 sterren

Mooie theatrale beelden, absurde soms hilarische teksten, juiste tekstbehandeling, imposante stiltes. Prachtige voorstelling.

bekijk reacties (2)

inleiding & uitgeleide

How To: Er is meer te zien en te ervaren dan je voor mogelijk hield Aart Goedhart
Bij de kunsten gaat veel aandacht uit naar wat kunstenaars willen overbrengen. Maar gaat kunstbeleving ook over iets kunnen ‘ontvangen’? Biedt kunst zicht op onze belangrijke vragen? En kan kunst ons daar zelfs verder in helpen? Kortom, wat kan kunst ons over onszelf vertellen?

In deze inleiding nodigt ondernemingscoach Aart Goedhart u uit in een bepaalde houding en kijk te treden, waardoor u beetje bij beetje een perspectief krijgt aangereikt om verder te kunnen kijken dan de voorstelling. Geen therapeutische sessie, maar een manier om anders naar theater te kijken. Na afloop blikt u hier op terug in de uitgeleide. Geef u over.

De inleiding start om 19.45, na afloop is een reflecterende uitgeleide van +/- 30 minuten.

Aart Goedhart geeft ook een inleiding bij de volgende voorstellingen:
If you could see me now – Arno Schuitemaker – za 20 jan
Protagonist – Jefta van Dinther / Cullberg Ballet – do 17 mei

Recensies

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Conversations is gewaagd en prachtig uitgevoerd toneel"

Trouw

- >3,0 sterren
"Met rake referenties naar het dadaïsme in aankleding en scenografie (dat gekke dansje, de vilten maskers) krijgt dit voorportaal van het naderende einde ook iets vrolijks en positiefs."

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Het einde in Conversations (at the end of the world), de eerste nieuwe voorstelling die Verdonck maakt bij Het Zuidelijk Toneel, is van een verontrustende schoonheid."

“Conversations is een voorstelling met een enorme muzikaliteit. In de tekst, die met zo’n onnadrukkelijke, perfecte timing wordt gebracht door acteurs José Kuijpers, Johan Leysen, Jan Steen en Jeroen Van der Ven, in het spel van pianist Marino Formenti, die zijn vleugel kan laten stormen en fluisteren en met de tonen meegromt zoals Glenn Gould neuriede.”

Conversations is een zeer grappige voorstelling, maar in de verstilling wordt ook de ernst die daarachter schuilgaat zichtbaar.”

Brabants Dagblad

-
"Het prachtige decorbeeld gaat de strijd aan met de acteurs. Terwijl de grijze sneeuw zachtjes ruisend begint te vallen, verdwijnen de acteurs langzaam onder de groeiende sneeuwbergen, het symbool voor de tijd"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu