Terug

Cultuurnacht 2017

Het avontuur lonkt

vr 27 jan 2017 19:00 tot 01:00  |  Chasse Theater

Op 27 januari 2017 vindt de Cultuurnacht Breda plaats. Tijdens de Cultuurnacht vertonen wij tussen 19.00 & 01.00 een programma voor jong én oud. Er zijn kindervoorstellingen, cabaret, dans, muziek, film & backstage wandelingen. Genoeg te doen voor iedereen tijdens de Cultuurnacht. Het avontuur lonkt...

Chassé Theater

Schippers & Van Gucht – Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten 8+
19.00 & 20.15 MK2zaal - duur: 30 minuten
Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Een nachtmerrie voor ouders, een spannend avontuur voor kinderen.

MuDa Chiefs 
20.30 & 21.45 Van Dijnsenfoyer - duur 30 minuten 
Een wisselende groep van professionele muzikanten, dansers, spoken-word artiesten en andere performers. Het zijn kunstenaars die met grote regelmaat hun creatieve instincten op elkaar los laten en het moment bespelen. Een interdisciplinair improvisatie performance platform. Voor Cultuurnacht Breda met Jack Gallagher, Arnoud Rigter, Fazel Shairmahomed, Lars Reen, Remco van Hoften en misschien ook drummer Johan.

Me&My Fatboy - Ulrike Doszmann - Dans Brabant 
21.00 & 22.00 Dansstudio - duur 30 minuten 
Ook al werk je bij een vooruitstrevende, zeer moderne onderneming in de meubelindustrie, kunnen gevoelens van aversie en onverschilligheid tegen de artikelen, die je moet verkopen, ontstaan. In Me&Myfatboy worstelt een zitzakken- verkoopster met deze problematiek. Ze herkent, dat de zitzak tegelijkertijd haar belemmering en vluchtweg naar geestelijke vrijheid is. De fatboy wordt haar klankbord, aanspreekpunt en vriend. Op tragikomische wijze strijdt de verkoopster haar edelmoedige gevecht tegen sleur en verveling.

Kiki Schippers & band - Hard Hoofd
21.30 & 22.45 MK2zaal - duur 30 minuten 
Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Vorig seizoen ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen. NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en Theaterkrant oordeelde: 'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'. 

Made in Rotterdam - Scapino Ballet
22.30 in de Van Dijnsenfoyer - duur 15 minuten 
Made in Rotterdam
is Scapino’s danslab waar dansers hun talent als choreograaf verder kunnen ontwikkelen. Met verschillende makers, stijlen en thema’s is de voorstelling net zo verrassend en divers als het gezelschap. Diverse dansers vonden zo als choreograaf hun weg naar het grote toneel. Zoals Mischa van Leeuwen, een van de bekendste Scapinodansers, die al meerdere werken maakte voor het gezelschap.

Flor de Amor 
23.30 tot 01.00 in de Van Dijnsenfoyer
 
Swing mee tot in de late uurtjes met drie stralende vrouwen en één bijzonder man.  Een Cubaanse band? Ja zeker, maar ook zeker niet! Argentijnse hartstocht? Ja helemaal, maar ook weer niet! Geniet van Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes. Een warme en spetterende onderdompeling door vier rasartiesten.

Cultuurnachtcafé
23.00 tot 02.00 in Front
Rustig napraten over de Cultuurnacht in een ontspannen sfeer? Kom naar het Cultuurnachtcafé! 

Backstagewandelingen
Verzamelen in de Van Dijnsenfoyer - duur ongeveer 30 minuten
Sluit aan op één van onze backstagewandelingen en neem een kijkje achter de schermen van het theater.

Chassé Cinema 

In Chassé Cinema vertonen wij drie programma's vanaf 23.30 tot 02.00

1. Hollandse Meesters in de 21ste eeuw
23.30 tot 02.00 in een loop 
Nederlandse hedendaagse beeldend kunstenaars in hun werkruimtes, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. De filmportretten bieden inzicht in werkwijze, materiaalgebruik, ideeën over kunst en kunstenaarschap, in de tijdsgeest en bovenal de persoon van deze kunstenaars.

We vertonen 10 films. De films duren 15 minuten. o.a. 

Joost Conijn / regie: Carin Goeijers
Armando / regie: Boudewijn Koole
Erwin Olaf / regie: Frans Weisz
Tom Claassen / regie: Mark de Cloe
Hans Aarmans / regie: Robert Oey
Marc Mulders / regie: Jeroen Berkvens
Peter Struycken / regie: Lex Reitsema
Ruud van Empel / regie: Mercedes Stalenhoef
Marijke van Warmerdam / regie: Marjoleine Boonstra
Helen Verhoeven / regie: Astrid Bussink

2. Nieuwe Meesters 
23.30 tot 02.00 in een loop 

Playgrounds Next. Filmtalent van eigen bodem
duur: ongeveer 60 minuten

Tijdens de Cultuurnacht presenteren we een filmprogramma met kortfilms van Brabantse bodem geselecteerd door Playgrounds. Al tien jaar presenteert Playgrounds een showcase van innovatieve animatie en bewegend beeld met internationale, vernieuwende beeldenmakers die het landschap van bewegend beeld en digitale storytelling vormgeven.  Het beste op het gebied van animatiefilm, de meest getalenteerde makers, wonen gewoon bij jou om de hoek! Kom kijken naar korte films van onder andere Charlotte Apers, Olga van den Brandt, Bram Knol, Jeffrey Schreuders, Raymon Wittenberg en Aimée de Jongh.  Met het schurende en hilarische What Else van de getalenteerde Jelle van Meerendonk tot de briljante geheel in cardboard vormgegeven films van Vera van Wolferen. Maar ook nieuw werk van de Bredase maker Jasper Kuipers is te zien. Deze maker gebruikt animatie om de wereld om hem heen te strippen van overbodige ruis, om helderheid te creëren en zo zijn verhaal te vertellen. Ook vertonen we Clay 2056 van stop motion specialist Niels Hoebers. Hoebers werkte hiervoor samen met designer Maarten Baas en dook in zijn toekomst. Grappig en erg mooi. En zoveel meer!

Clay 2056 / Niels Hoebers
What Else / Jelle van Meerendonk
Wende Snijders - Last Resistence / Aimée de Jongh
Oude Liefde, Jonge Harten: Leven zonder Paultje / Vera van Wolferen
Looking at his Bed / Vera van Wolferen
Structures / Jasper Kuipers
Turn the Table / Raymon Wittenberg
Lineage / Olga van den Brandt
Life Along the Tracks / Charlotte Apers
Adam Dekker - Stay / Jeffrey Schreuders / TRIKTRAK
Wolfendale - Semicircle / Bram Knol
Diggy Dex & Paul de Munnik - Laten We Dansen / Bram Knol

3. De terugkeer van het paradijs 
23.30 tot 02.00 in een loop 
Wat is jouw favoriete zonde? Die vraag staat centraal in deze muzikale roadmovie. We volgden een groep kunstenaars op weg naar Madrid, naar de plek waar het schilderij ‘de tuin der lusten’ van Jeroen Bosch hangt. regie, camera en montage Jeroen Neus en Carine van Vugt / geluid Kees van Gool / 2016, 29 min. 

Blinde Muur
doorlopend tussen 19.00 – 00.00
Beste zicht vanaf Chassé Cinemafoyer. Op onze blinde muur tegenover de Chassé Cinemafoyer draaien wij visuele kortfilms zonder geluid.

passe-partout verkoop

Met een passe-partout heb je tijdens de Cultuurnacht Breda gratis toegang tot alle deelnemende instellingen en hun bijzondere programma’s.
Je kunt je passe-partout online kopen via de site van Cultuurnacht Breda of via ons bespreekbureau

prijzen

voorverkoop (t/m 26 januari 2017): € 9,00
met CJP en BredaPas: € 7,00
extra lichthartje (zolang de voorraad strekt): € 1,00  

Op 27 januari en tijdens de Cultuurnacht zelf: € 11,00
met CJP en BredaPas: € 9,00
extra lichthartje (zolang de voorraad strekt): € 1,00  

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Per betalende begeleider mogen maximaal vier kinderen gratis mee.

genre: kinderen en familie, toneel, dans, cultuur uit stad en streek

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu