Terug

Dario Tortorelli / DIVEinD

D No Body #5 Transcending

do 31 mei 2018 20:30 tot 21:20  |  MK2zaal (theaterzaal)


D no body #transcending van Dario Tortorelli is een dansperformance die de betekenis van identiteit onderzoekt en speelt met de grenzen tussen lichaam en icoon. Het lichaam wordt weergegeven als een object dat onderhevig is aan de sterke drang om zich te perfectioneren, dat als gevolg hiervan overbodig en niet langer bruikbaar wordt.

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met het creëren van een monumentaal beeld van onszelf. We willen graag opvallen, erkend en herinnerd worden als perfecte ‘avatars’. We willen onsterfelijk zijn en tegelijkertijd ergens bij horen. D no body #5 transcending reflecteert deze hedendaagse menselijke drang in de context van een globale samenleving en haar nomadische inwoners die er eigenlijk nooit echt thuishoren.

Met D no body #5 transcending vervolgt Dario Tortorelli zijn zoektocht naar de wijze waarop ons imago wordt vormgegeven en weerspiegeld door anderen. Hij wil nieuwe manieren ontdekken hoe het lichaam weergegeven kan worden door het te abstraheren. Via zijn alter ego Romeo Heart laat hij ons ervaren hoe de dingen die we zien aanvoelen, maar kunnen we hier ook een smaak, geur of geluid aan koppelen? Kunnen we het lichaam weglaten in een fysieke performance? Kunnen we het vervangen als het niet meer zichtbaar is? Tortorelli wil in deze performance een fysieke aanwezigheid oproepen die net zo tastbaar is als het echte lichaam. Hiervoor werkt hij samen met andere kunstenaars die vanuit verschillende disciplines onderzoek doen naar het creëren van geïdealiseerde zelfbeelden. www.diveind.com

concept & choreografie: Dario Tortorelli - muziek en compositie: Thierry Castel - visuele kunst: Annika Kappner - licht- en ruimtelijke kunst: Nikki Hock - dans: Nicole van den Berg, Paolo Yao, Patrick Schmatzer

Dario Tortorelli is een Italiaanse artiest en oprichter van DiVEinD - Visual Poetry of Performing Bodies. Dario studeerde dans aan de 'Brenda Hamlyn School in Florence (Italië) en aan de 'Centre de Dance Rosella Hightower in Cannes (Frankrijk). Na zijn danscarrière als performer, verhuisde hij naar Nederland waar hij onder andere heeft gedanst voor Introdans, Conny Janssen Danst en Ann van den Broek. In zijn werk zoekt Dario constant naar de ontwikkeling van het perfecte beeld in de vorm van zijn karakter Romeo Heart. Ook al is het zijn verlangen om tot dit ultieme karakter te komen, is het iets wat nooit bereikt kan worden. Sinds 2009 onderzoekt Dario zijn alter ego karakter Romeo Heart, in de vorm van korte performances en visuele studies. Hij ontwikkelt het beeld van dit karakter op een evolutionaire wijze, om het in leven te houden, krachtiger te maken, in een voortdurende zoektocht naar onsterfelijkheid. Eén lichaam dat transformeert in verschillende entiteiten met als doel om het ideale karakter en het gewenste gender te bereiken. Het vertrekpunt hierbij vormt altijd het lichaam, geïnspireerd door film, visuele- en beeldende kunst.

In 2013 creëerde Dario After nearly land(e)scaping voor Danslokaal dat in 2014 toerde met de Rotterdamselente. Hetzelfde jaar ging Hary+++++ in première tijdens festival de Nederlandse Dansdagen, in het programma (OLD)Fashion(ed). Dit project is geselecteerd als een van de voorbeeld projecten voor The Art of Impact, een nieuw initiatief van het Nederlandse ministerie voor educatie, cultuur en wetenschap. In dit programma is Haryxlab ontwikkeld om de impact van Hary te onderzoeken en te vergroten. Momenteel werkt Dario mee aan een nieuw dans traject genaamd Pivot Dance, een driejarig programma voor choreografen, producers en publiek dat gestimuleerd wordt om samen in dialoog te gaan over het creëren van nieuw werk. Het vindt plaats in drie Europese steden (The Place in Londen, Nederlandse Dansdagen in Nederland en Commune de Bassano del Grappa in Italië) en wordt gesteund door de “Creative Europe Programme” vanuit de Europese Unie. Het laatste hoofdstuk van D no body 5 gaat in 2017, in het kader van Pivot Dance in première.

genre: dans

inleiding 19.45

gratis inleiding

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Kon het publiek eerst nog ongemerkt de blik vrij over de blote lichamen laten gaan, als de drie performers minutenlang vlak voor hen staan wordt men gedwongen tot een zelfonderzoek."

(…) Daar is durf voor nodig, durf om te laten zien wie je bent, en tegelijkertijd kwetsbaarheid. En zo maken Tortorelli en zijn performers met D NO BODY 5 # transcending een subtiel, en toch ijzersterk statement.’

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu