Terug Nog 8 dagen tot voorstelling

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous Liaisons

do 9 apr 2020 20:30 tot 22:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Op last van de overheid zijn wij genoodzaakt om alle theater- en filmvoorstellingen t/m zondag 31 mei te annuleren of te verplaatsen. We brengen alle kaarthouders op de hoogte. Je kan ons helpen door naar Mijn Chassé op onze website te gaan en daar je persoonlijke gegevens zo goed mogelijk aan te vullen. Denk hierbij vooral aan je e-mailadres, telefoonnummer en IBAN nummer. Dat helpt ons bij een vlottere afhandeling. Voor overige zaken is het bespreekbureau op maandag t/m vrijdag via de chat en mail bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur.

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: Dangerous Liaisons is de toneelsensatie van dit theaterseizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken, het is voor hen een droom die uitkomt. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Ze delen het podium met Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons.

De 18de eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

regie & bewerking: Nina Spijkers – spel: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet, Judith Noyons

genre: toneel

Ellen

01-03-2020 in Schouwburg de Lawei

Ben ik helemaal met je eens. Ik vond het zelfs te lang duren. Mijn buurman viel zelfs in slaap.

Anoniempje

29-02-2020 in Schouwburg de Lawei

Ordinaire voorstelling, mist niveau, de inhoud van de voorstelling had wel op de site mogen staan (18+). Dit is wel heftig, vooral voor mensen met een verleden. Heel erg jammer van m'n avond, had hier een heel andere voorstelling van.

bekijk reacties (2)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Mark Rietman en Tjitske Reidinga zijn aan elkaar gewaagd, maar het is Rietman die de show steelt. Als hij zijn vleierijen uitspreekt, dan druppelen de woorden als honing van zijn lippen."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"De bewerking van Marcel Otten is een fenomenaal tekstbouwwerk."

Trouw

- >3,0 sterren
"Tjitske Reidinga en Mark Rietman schitteren."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Rietman zet een huiveringwekkende graaf neer."

Parool

-
"Een wrang feestje."

NoordHollands Dagblad

-
"Uitstekende cast die de sterren van de hemel speelt."

Theaterkrant

-
"Ijzersterke boodschap."

Scenes

- >4,0 sterren
"Heerlijke taal en fijn spel."

bekijk recensies (8)