Terug

Flip en de Noormannen

De Big One

vr 18 jan 2019 20:30 tot 22:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

Flip Noorman, het ‘enfant terrible’ van de kleinkunst komt naar Breda met een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret. “We hebben een vrouw met baard, blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water”, aldus Flip Noorman. “Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven.” Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat.

“Deze groep, met haar gevaarlijke en roofzuchtig kijkende frontman daagt de jury uit de grenzen van de kleinkunst nogmaals te onderzoeken en vervolgens opnieuw te verleggen”, aldus de jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014 die het theaterspektakel van Flip en zijn Noormannen bekroonde met een eerste prijs. In de pers duikt meermaals de vergelijking met Tom Waits op, maar een avondje met deze theatrale muzikanten is niet in een hokje te stoppen en dendert van concert naar spoken word en theater en weer terug. “Het pompt en het stuwt, het is soms het geluid van een fabriekshal met een lopende band, het kraakt en het piept, het hort en het stoot, het is een dreun voor je bek”, schreef Theaterkrant over het theaterdebuut Make-up dat Flip en De Noormannen de Wim Sonneveldprijs en een nominatie voor de Annie Schmidtprijs opleverde.

Voor zijn theaterprogramma De Big One werkte Flip Noorman nauw samen met beeldend kunstenaar Daniël van Nes. Zijn tekeningen, geprojecteerde decor achtergronden, animaties, rekwisieten en de kostuums die hij samen met Babette van den Berg produceerde vormen het visuele gedeelte van de show. Daarnaast maakte hij het artwork voor het album en het boek. Het geeft het publiek de kans om wanneer het maar wil terug te keren naar deze freakshow waar met zoveel liefde aan is gewerkt.

genre: lichte muziek

Ivo Nieuwenhuis

27-09-2018

Stuwende beats, een rauw stemgeluid en licht vervreemdende liedteksten vormen het handelsmerk van Flip Noorman. Met deze ingrediënten heeft hij in korte tijd een zekere faam verworven in de Nederlandse kleinkunstwereld. De optredens van Flip en zijn begeleidingsband De Noormannen bieden een vuige sfeer die iets onmiskenbaar aantrekkelijks heeft, en ook iets duidelijk eigens. Hun act beweegt zich op het grensvlak van theatervoorstelling en popconcert. Dat dit niet alleen een kracht, maar ook een zwakte kan zijn, bewijst Noormans nieuwste show De Big One.

bekijk reacties (1)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een dreun in het gezicht, die je nog lang blijft voelen."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Ook zijn derde album De Big One staat weer vol met sterke nummers."

Theaterkrant

-
"De muziek van Flip Noorman blijft intussen een grote aanrader. Het nieuwe album, waarop alle nummers uit de voorstelling zijn terug te vinden, vormt een aanwinst voor de Nederlandse liedcultuur en verdient vele luisteraars"

3voor12

-
"De show is theater, cabaret én rock ’n roll. Zonder te veel te verklappen, Noorman boeit zijn publiek met verhalen en natuurlijk zijn straffe liedjes. Meestal hard en meestal zacht, maar altijd met sublieme en verrassende muziek."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren.
Premium parking

Premium parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie

Brasserie 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 18:15

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl