Terug

Het Nationale Theater

De hereniging van de twee Korea's - 20 scènes over de liefde

wo 9 mei 2018 20:30 tot 22:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De hereniging van de twee Korea's van Het Nationale Theater is een licht absurdistische aaneenschakeling van twintig herkenbare scènes over de lusten en lasten van de liefde. Negen acteurs spelen in regie van Eric de Vroedt 51 rollen in een voorstelling die tintelt als een glas champagne!

 Vlak voordat hij zijn jawoord geeft, bekent een aanstaande bruidegom dat hij ook heeft gezoend met de zus van de bruid…én haar zussen…én vriendinnen. Een oude man bezoekt elke dag zijn echtgenote, die haar geheugen is verloren. Twee hartsvrienden raken in gevecht nadat de één bekent dat hij de ander vroeger maar onaangenaam vond. Een buurman en buurvrouw proberen hun liefde voor elkaar te bedwingen, terwijl hun echtgenoten elkaar op de gang luidruchtig bespringen. En nog zestien andere liefdessituaties in De hereniging van de twee Korea's van Het Nationale Theater.

romantische komedie in het theater
In De hereniging van de twee Korea's toont de Franse schrijver Joël Pommerat ons de zeer menselijke lusten en lasten van de liefde: prille liefde, uitgedoofde liefde, verboden liefde, liefde tussen vrienden, nooit vergeten liefde. Echt iets voor liefhebbers van de film Love Actually en Netflix-series zoals You me her, Easy en Love.

waarom heet deze voorstelling De hereniging van de twee Korea's?
"Toen we elkaar leerden kennen was alles perfect. Wij waren twee helften die ooit waren gesplitst en elkaar hadden terugvonden. Het was fantastisch. Het was alsof Noord- en Zuid-Korea hun grenzen hadden geopend en zich herenigden en er mensen samenkwamen die elkaar al die jaren niet hadden mogen zien. Het was één groot feest, we voelden dat we verbonden waren en we wisten dat die band heel ver terugging." Zegt een man in de voorstelling tegen zijn eigen vrouw die leidt aan geheugenverlies. www.hnt.nl

tekst: Joël Pommerat - regie: Eric de Vroedt - spel: Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Keja Klaasje Kwestro, Genelva Krind, Emmanuel Ohene Boafo, Alwin Pulinckx, Mark Rietman, Esther Scheldwacht, Betty Schuurman 

genre: toneel

3,44 sterren

Gemiddelde waardering: 3,44 sterren

EricvO

5 sterren

Zeer vermakelijk toneelstuk met een serieuze ondertoon. De liefde in hoogtijdagen, maar vooral de liefde in crisistijd.

R. Van Wesemael

5 sterren

een licht absurdistische aaneenschakeling van twintig herkenbare scènes over de liefde gebracht door een uitstekende ploeg acteurs

C. Oderkerk

5 sterren

H.J.M. Mattijssen-Aarts

5 sterren

Heel erg knap van de 9 acteurs om bij de wisselingen van de 20 verschillende scenes zich zo snel te kunnen inleven in steeds weer een andere rol! Een minpuntje over de voorbespreking: de verschillende filmscenes over het onderwerp uit diverse oude films waren heel slecht te zien op het doek in de foyer. Dit had wat beter voorbereid kunnen worden.

La Röl

5 sterren

Heerlijke voorstelling. We zitten helemaal in de FLOW van de liefde en lachen!

A.J.M. Van Dorst-Stolwerk

5 sterren

Het duurde ons net iets te lang. (bijna 2 uur). Bij de gezongen scene haakten we bijna af alhoewel de scenes daarna weer zeer de moeite waren !!

E.J. Eggenkamp-Kalkman

5 sterren

Bij vraag 1 kan ik niets invullen. Maar ik vond het een prima voorstelling. Goed geacteerd, mooi decor en knap hoe alle losse stukjes in elkaar overgingen en toch verband hielden.

H.L. Baartmans

5 sterren

Gezongen tekst moeilijk te verstaan. Prima decor. Rommelige inleiding:slechte filmpresentatie. Te donker en vaag beeld.

Vande Velde

5 sterren

aantal sterke scenes, maar ook mindere, vandaar dit gemiddelde

A.J.H. Kleemans

5 sterren

Mooie bezetting, gedurfd stuk

J.C. Van Es

5 sterren

Ik werd niet echt gegrepen door de verhalen. Het spel echter vond ik erg goed.

M.A.J. Tanke

5 sterren

Boeiend van begin tot end. Goed en ook leuk geacteerd. En een broodnodig onderwerp.

J.A.A.M. Schellekens

5 sterren

Gevarieerd vermakelijk spel met onverwachte wendingen. Zang was niet altijd even best als ook de verstaanbaarheid.

S. De Koning

5 sterren

G. Buunk

5 sterren

Bijzonder, herkenbaar, schizofreen, hilarisch! Erg leuk om te zien.

M.J.M. Kuijpers

5 sterren

Het was mooi, snel, flitsend en soms ook heel vreemd.

bekijk reacties (16)

inleiding 19.45

Liefde inspireert alle kunsten. Of het nu toneel, film, muziek of poëzie is. Voorafgaand aan de voorstelling De hereniging van de twee Korea’s presenteert Het Nationale Theater het video-essay Gelukkige liefde, dat ingaat op de thematiek van de voorstelling. Door fragmenten uit verschillende speelfilms door elkaar heen te monteren wordt een nieuw verhaal verteld. Film is een medium dat als geen ander heeft bijgedragen aan de romantisering van de liefde, maar tegelijkertijd treffend de complexiteit kan laten zien. Laat je meenemen op een associatieve reis langs liefde in vele vormen. Programmaker Laura van Zuijlen, die het video-essay ontwikkeld heeft, is bij de vertoning aanwezig voor een korte reflectie achteraf.

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een energieke, hartverwarmende voorstelling levert dat op"

Trouw

- >4,0 sterren
"Wat is dit een bijzonder stuk. In twintig korte, absurde scènes krijgen we allerlei onverwachte verwikkelingen in de liefde te zien. De snelle wisseling van de verhaallijnen vraagt om uitbundig én precies getimed spel. En dat brengen deze acteurs."

Telegraaf

-
"De liefde in al haar facetten"

Leidsch Dagblad

-
", nog maar bekomen van het ene verhaal zit je alweer in het volgende."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu