Terug

De kleine sneeuwman (雪人的愿望) 4+

St. Twee-ater & Zhong Bei Yuan

Toneel
Muziek
Dans
Betoverend
wo 28 dec 2016 15:00 tot 16:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De kleine sneeuwman in de glazen bol is stiekem verliefd op het balletdanseresje aan de andere kant van de kamer. Maar dan krijgt hij een bijzondere kans: hij mag één uur lang zijn bol uit. Een betoverend wintersprookje naar het prentenboek Ik wil voor altijd bij je zijn van schrijver en illustrator Harmen van Straaten. Door de unieke samenwerking tussen Nederlandse en Chinese theatermakers uit Xian (zusterstad van Groningen) ontstaat een bijzondere combinatie van spel, dans, beeld en muziek uit verschillende culturen. Met als resultaat een prachtig wintersprookje voor jong en oud. www.dekleinesneeuwman.nl

scenario: Harmen van Straaten en Dick Hauser - regie: Dick Hauser - regie-assistent: Wei Lei (ZBY) - componisten: Egon Kracht en Fu Ming - choreografie: Ding Wie - decor: Bartel Meyburg - decorbouw: Zhang Chongxue - kostuums: Chen Miao - spel: Rogier van Erkel (Sneeuwman), Tim Kamps (Engel), Lucia Kiel, Zhang Kangmeng, Chen Yifei en Du Yang - dans: Zhao Xiaoli - muzikanten: Nederlandse en Chinese musici o.l.v. Egon Kracht

genre: kinderen en familie

3,44 sterren

Gemiddelde waardering: 3,44 sterren

A.C.J.M. Eeftens

03-01-2017

5 sterren

Mooie kostuums, mooie attributen, prachtige muziek, leuk verhaal. Wel een beetje moeilijke woorden voor 4 jaar nog. Wat mij betreft had de vrolijkheid ook nog meer mogen overheersen dan het drama. Voor 4-jarigen is het al snel te spannend.

I.E.O. Baert

02-01-2017

5 sterren

De voorstelling kon de kinderen maar matig boeien en soms helemaal niet, terwijl het toch een sprookje voor de kinderen zou zijn. Als volwassene zag je hier en daar wel eens iets moois maar dat zagen de kleintjes absoluut niet. De voorstelling miste vaart, onverwachte acties enz. zaken die er de spanning en het plezier bij het jonge publiek in houden.

E.E. Keller

29-12-2016

5 sterren

Alles even mooi: de muziek, de decors, het verhaal, de dans en het zingen. Wat een talentvolle mensen stond er op het toneel. Het is altijd heerlijk als een kindervoorstelling ook voor ouders een genoegen is. Ik zou willen dat iedereen die kinderen heeft er naar toe gaat.

M.M. Burgers-Schilte

29-12-2016

5 sterren

Vond het niet professioneel, daarbij was het gesproken, gezongen Chinees, hinderlijk.

K.M. Kannegieter

29-12-2016

5 sterren

De muziek duurde te lang voor de kleintjes, was ook niet passend voor de leeftijdsgroep. Het chinees werd als hinderlijk ervaren. Weinig interactie met de kinderen. Het verhaal was onduidelijk. Het totaal was zeer teleurstellend. Zonde van het geld en de tijd.

Brigitte Damen en Luka Meerwijk

29-12-2016

5 sterren

mijn kleindochter vond het heel leuk, en de danseres en de sneeuwpop waren haar favoriet, ik vond het echt verrassend en zeker onderscheidend, met name de muzikale bijdrage, en de ,,buitenlandse taal' hoeft geen belemmering te zijn om te genieten van een leuk verhaal. Perfect gedaan en zeker een aanrader.

Goossens

29-12-2016

5 sterren

Onze kleinzoon vond het heel leuk, maar ik vond er niets aan. Het kwam voor mij amateuristisch over.

Chris

29-12-2016

5 sterren

Bijzonder hoe 2 totaal verschillende culturen zijn samengebracht.

A.M. Roovers

29-12-2016

5 sterren

Goede voorstelling, maar mijn kleinkind had moeite met het chinees. Ze vroeg steeds wat er gezegd werd.

bekijk reacties (9)

Arrangementen

Kindertasje 2016-2017

Kindertasje 2016-2017

Nieuw in het assortiment: tas vol leuks en lekkers! Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie-uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nu nog leuker met de speciale Chassé trakteert tas. Dit is een tas gevuld met een leuke kleurplaat, kleurpotloodjes en zit boordevol lekkers. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tas vol lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstelligen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk.