Terug

Urland

mu’ mu’ mu’

do 16 apr 2020 20:30 tot 21:50  |  Kinlyzaal

Op last van de overheid zijn wij genoodzaakt om alle theater- en filmvoorstellingen t/m zondag 31 mei te annuleren of te verplaatsen. We brengen alle kaarthouders op de hoogte. Je kan ons helpen door naar Mijn Chassé op onze website te gaan en daar je persoonlijke gegevens zo goed mogelijk aan te vullen. Denk hierbij vooral aan je e-mailadres, telefoonnummer en IBAN nummer. Dat helpt ons bij een vlottere afhandeling. Voor overige zaken is het bespreekbureau op maandag t/m vrijdag via de chat en mail bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur.

"woorden, woorden, woorden." (William Shakespeare)
"mu’, mu’, mu." (Wil’yem Sheq’spir)
"mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen." (Heiner Müller)
"alles is al gezegd, behalve dit." (Urland) 

Het bestaan van ‘The Klingon Hamlet’ was een ontdekking voor Urland. Het iconische oerstuk van Shakespeare is vertaald naar het Klingon (de succesvolste geconstrueerde taal ter wereld uit de sciencefiction tv-serie Star Trek). Het is een absurditeit die Urland inspireert tot een beeldende voorstelling over taal. Tiktak meets Wittgenstein.

Urland swingt met klaarblijkelijke en onklaarblijkelijke onzin in een orgastisch-buitenaards-hier-en-nu-spektakel door alle wetten van de logica. Urland zoekt bevrijding, en rekent in mu’ mu’ mu’ af met zijn eigen worsteling met betekenis.

Is het uiteindelijk niet allemaal dada? www.urland.nl

concept & spel: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet – coproductie: Theater Rotterdam

genre: toneel

titelwijziging

De titel van deze voorstelling is gewijzigd van De Klingon Hamlet machine naar mu' mu' mu'.