Terug

De Krijtkring 10+

De Toneelmakerij

Toneel
Muziek
wo 17 okt 2018 15:00 tot 17:10  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Familievoorstelling met de adem van een popconcert

De Grande Dame van het Jeugdtheater Liesbeth Coltof (troste winnaar van de VSCD oeuvreprijs) neemt afscheid en zet samen met Frédérique Spigt de grote zaal op zijn kop met knallend muziektheater! Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma... 

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”

Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt. www.toneelmakerij.nl

tekst: Bertolt Brecht – regie: Liesbeth Coltof – muziek: Frédérique Spigt - compositie: Frédérique Spigt en band - spel: Roel Adam, Naomi van der Linden, Rop Verhijen e.a.

 

genre: kinderen en familie

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Afwisselend bloedserieus, tragikomisch en ronduit hilarisch."

NRC

- >4,0 sterren
"Spannend Brecht-avontuur voor jeugd."

Scènes

- >4,0 sterren
"De Krijtkring is een daverend afscheid van een groots regisseur."

Theaterkrant

-
"Muzikaal, rauw, talig, groots, complex en met een oprechte uitspraak over het goede in de mens."

Musical nieuws

-
"Een overrompelend stuk dat je langs emoties slingert, dat grenzen opzoekt en verwart, vertedert en doet schaterlachen, weg doet dromen maar ook en misschien wel juist de realiteit niet schuwt en zich beweegt langs de rafelranden van wat wij van de wereld "

bekijk recensies (5)