Terug

De Krijtkring 10+

De Toneelmakerij

Toneel
Muziek
wo 17 okt 2018 15:00 tot 16:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Familievoorstelling met de adem van een popconcert

De Grande Dame van het Jeugdtheater Liesbeth Coltof neemt afscheid en zet samen met Frédérique Spigt de grote zaal op zijn kop met knallend muziektheater! Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma... 

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”

Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt. www.toneelmakerij.nl

tekst: Bertolt Brecht – regie: Liesbeth Coltof – muziek: Frédérique Spigt - compositie: Frédérique Spigt en band - spel: Roel Adam, Naomi van der Linden, Rop Verhijen e.a.

speel mee!

Wil jij meespelen in een échte theatervoorstelling? Met professionele acteurs en muzikanten en voor écht theaterpubliek? Ding dan mee naar een rol in De Krijtkring van de Toneelmakerij. 

-          Je auditievideo moet 17 september binnen zijn op krijtkring@toneelmakerij.nl o.v.v. “auditie Breda”.

-          In je video noem je naam, leeftijd, woonplaats en we willen heel graag van je horen waarom je graag toneel speelt. 

 -         Repetitie op 17 oktober in het Chassé Theater.

-          Voorstelling op woensdag 17 oktober van 15.00 tot 16.00 in het Chassé Theater.

genre: kinderen en familie