Terug

De Marathon

wo 5 apr 2017 20:00 tot 22:50  |  Jupilerzaal

De start van een marathon. Duizenden hardlopers staan klaar. Tussen hen staan vier iets te dikke, niet bepaald fitte mannen in kleurige sportoutfits. Het startschot klinkt bijna. Op uw plaatsen. Gerard, Nico, Kees en Leo brachten hun dagen bierdrinkend, vette hap etend en sigaretten rokend door. Nu lopen ze een marathon om hun tweede huis, de garage van Gerard, te redden. Het lijkt een onhaalbare exercitie, maar de mannen zijn bloedje serieus. Klaar? Is hun conditie van nul en instelling van likmevestje genoeg opgekrikt om 42 kilometer te rennen? Af!

De Marathon is een theaterbewerking van een van de meest succesvolle, gelijknamige Nederlandse films. Een ontroerend verhaal over vriendschap, geheimen, liefde en een uitweg zoeken uit de zwaarte van het ‘gewone’ leven. De vier stugge garagemonteurs weten niet alleen de weg naar hun eigen hart te vinden, maar ook naar dat van hun vrienden. Gestoken in sportkleren en weg uit de veilige omgeving van kapotte auto’s en smeerolie leren ze elkaar steeds beter kennen. Al rennend sneuvelen vooroordelen, ontstaat er begrip en durven ze zich van een andere kant te laten zien.

Het creatieve team dat verantwoordelijk is voor deze gloednieuwe productie, wordt aangevoerd door niemand minder dan Job Gosschalk (’t Schaep, Bloedverwanten, Moeder, ik wil bij de Revue), die tekent voor de regie. Thomas Acda (Acda en de Munnik) schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe liedjes en muziek.

regie: Job Gosschalk – choreografie: Daan Wijnands - muziek: Thomas Acda 
cast: John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit.

genre: musical en show

4,44 sterren

Gemiddelde waardering: 4,44 sterren

M.L.J. Roovers

5 sterren

komisch, pakkend, verrassend.

P. Van Norden

5 sterren

H.E.L.M.A.B.U.Z.I.N.K.@.G.M.A.I. Buzink

5 sterren

Het was een indrukwekkende voorstelling. Er zat vaart in, er werd geweldig geacteerd. We hebben genoten, het was zeer gevarieerd. We hebben gelachen, maar waren ook af en toe stil en ontroerd.

H.E. Vink

5 sterren

Grappig en zeker ook aan het einde ontroerend.

Scheurink

5 sterren

Musical vol Rotterdamse humor. Zeer verrassend en gezellig.

Van Gestel

5 sterren

Anita

5 sterren

Goed verhaal. Goede acteurs. Lach en een traan. Vermakelijk!

Karin

5 sterren

Geweldige spelers! Verhaal wordt prima gespeeld, met veel lach en een kleine traan.

A. van Hooijdonk

5 sterren

Leuke ontroerende en grappige musical!

L.J. Fokker-Veldhuijzen

5 sterren

Mooi verhaal, goed gebracht. Wij vonden de decorwisselingen geweldig! Zang en dans waren echt heel goed. Een prestatie van alle acteurs en musici, wat een uithoudingsvermogen! Kortom een top-voorstelling

Burghout

5 sterren

Na de film die al zo leuk was/is...is de musical zeker een toevoeging. Ik ga eigenlijk nooit naar musicals omdat het niet mijn favoriete vorm van theater is maar door de cast en de nieuwe toevoegingen in vormgeving en muziek is het een extra leuke ervaring geworden. Top voorstelling dus!

Dusseldorp

5 sterren

Geheel was erg goed aangekleed zowel in de schouwburg als op het toneel.

Bert Kandel

5 sterren

Overtrof onze toch al hooggespannen verwachting. De film zagen wij namelijk al enkele keren en als Rotterdamse marathonlopers die hebben gefigureerd in die film zijn wij natuurlijk echte liefhebbers. Het theater was ook goed in de juiste marathonstemming gebracht met medewerkers in die spuuglelijke en daardoor weer mooie geel/paarse shirts. Beetje Rotjeknor in Breda. Ja toch?

Van Wakeren

5 sterren

Leuke humor, iets minder vloeken zou mijn voorkeur hebben. Mooie muziek en dito teksten. Leuk dat de foyer in stijl was uitgerust en vooral de schilderijen zijn erg mooi!

W. Paymans

5 sterren

Geweldig lang geleden dat we zo gelachen hebben :) :) :)

T. Van Van Kapel

5 sterren

Goede voorstelling,.!

Behr

5 sterren

Grappig met serieuze ondertoon.

Emma

5 sterren

Geweldige middag gehad, we wilden deze voorstelling persé zien, en hebben er ruim een uur voor gereden, we hadden de film al gezien en waren erg benieuwd, hoe jullie dat als toneel/muziekstuk zouden brengen. We waren erg onder de indruk, prachtig gespeeld en gezongen, we hebben gelachen ( veel) en waren soms ontroert. TOP STUK ... dit vergeten we niet vlug, ( t-shirt gekocht als aandenken en de blitz te zijn op de sportschool) .. Bedankt allemaal..!

Verbaanderd

5 sterren

Humoristisch, mooie muziek en sterke karakters.

M. Van Herpen

5 sterren

We hebben genoten, met een lach en traan, top!

Klemann

5 sterren

Super gedaan, veel gelachen!

Marion

5 sterren

Erg genoten van deze voorstelling. Humor en emotie en prachtige cast

De Bonth

5 sterren

zo veel gelachen en ook een traan! mooi decor, geweldige teksten.

Joke Lekkerkerk

5 sterren

De voorstelling voldeed 100% bij wat ik er van verwacht had

A. Mennings

5 sterren

gezien de gepubliceerde recenties waren mijn verwachtingen hoger dan dat ik de voorstelling ervaren heb

J. Meijers

5 sterren

Marije H

5 sterren

Het was een avond vol gelach maar ook momenten vol kippenvel en een traan. Leuke en mooie liedjes en de spelers waren ook stuk cor stuk goed. Mijn vriend zei nog in de pauze, 'soms moet ik echt men lach inhouden anders hoort de hele zaal me, briljante humor!'.

Huitema

5 sterren

Vertaling van de film wordt bijzonder mooi op inventieve en creatieve wijze weergegeven op het toneel.

M.C.A. Rijsdijk

5 sterren

Geweldig !!!!!

Van Den Broek

5 sterren

Kramp in kaken van het lachen en tranen met tuiten gehuild.

5 sterren

Wat een heerlijke muziek en goede teksten. Ik was erg benieuwd naar hoe de afloop zou worden ingevuld - schitterend gevonden! Misschien word ik oud, ik had echt tranen in mijn ogen. Bedankt!

C.A.F. Van de Corput-Schneider

5 sterren

Voorstelling was leuk en grappig en toch met een ondertoon die de mensen aan het denken zet. Een goede cast , leuke liederen, goed orkest. Kortom een voorstelling om naar toe te gaan.

J.J. De Oude- Zuydwegt

5 sterren

Te veel gevloek !!!!!!!!!!

Aertssen

5 sterren

Geweldig leuke voorstelling, die moet je gezien hebben.

Anoniem

5 sterren

Het eerste gedeelte (tot na het verjaardagsfeestje) verliep een beetje stroef maar daarna werden we gegrepen door de Marathon. Mooie muziek, humor maar ook een traantje weggepinkt.

wesley

5 sterren

ontspannende musical .goed gespeeld en met veel humor anders dan in de film en wel verassend . de muziek stukken een beetje saai .

A.A.A.J. Van dijk-Marijnissen

5 sterren

Goede voorstelling met n lach en n traan. Het begin was minder sterk. Iets minder zang had daar gemogen.

M.C.C. Reijndorp

5 sterren

Mooie nummers, goed gezongen, ijzersterke spel.

Eline

5 sterren

Mooi verhaal. heerlijke muziek, prachtige choreografie en veel humor. We hebben genoten!

Klinkenberg

5 sterren

een eerlijke voorstelling met een vette lach en een dikke traan !!

A.A.M. Arts

5 sterren

Erg grappig en leuk opgezet

Chris Witte

5 sterren

Lekker Rotterdamse humor maar toch voor iedereen toegankelijk! Goed neergezet, ik heb geen moment gehad dat m'n aandacht verslapte! Ik heb een top avond gehad.

M.C.P. Segeren

5 sterren

Ik vond de teksten niet ALTIJD goed te verstaan, verder alle lof mn het gedeelte na de pauze Wij hebben genoten,

C.I. Kloet

5 sterren

Geweldige musical!

5 sterren

Waar was Jelka???? Wij zijn verdrietig. :(

Tine

5 sterren

Ik had hoge verwachtingen van deze voorstelling maar ik vond het een enorme tegenvaller. Zangtechnisch gewoon slecht, behalve de gospelzangeres die was top. Daarnaast vond ik de opening gewoon als een tang op een varken slaan. Een schoolmusical is beter. Het hele gebeuren vond ik een slap slap slap aftreksel van de film. Zeker de sterfscene waar ik ipv een huilbui een enorme lachbui kreeg. Het kwam totaal niet geloofwaardig over. Bijvoorbeeld in vergelijking met Zadelpijn. Dat was NIVO. Sorry...de kritieken voor deze voorstelling zijn echt misleidend en zelfs in de slotscene keek ik liever op mijn mobiel dan naar de voorstelling. Misschien leg ik de lat te hoog maar dat is ook een resultaat van alle overige wel goeie producties. Maar goed dat ik geen recensie voor een krant hoef te schrijven.

Jos en Marga Bakker

5 sterren

In een woord geweldig!!! De film speelt zich af in de grote mooie stad Rotterdam. De film is tijdens de Marathon-loop een mooie site seeing van Rotterdam. Wat subliem om dit te evenaren op een "klein" podium. Fantastisch! De film is al emotioneel maar wat hier getoond werd is ook een traantje wegpinken. Hoop dat vele mensen nog van deze musical gaan genieten. Hij is echt de moeite waard.

Van Riet

5 sterren

Tegenvallende musical. Slechte zang en musical mist belangrijke stukken uit de film waardoor de ontroerende momenten uitblijven. Het had beter een toneelstuk kunnen zijn. Had waarschijnlijk veel te hoge verwachtingen na de lovende recensies. Film is echt vele malen beter!

Raats

5 sterren

We zaten 2e rang helemaal bovenin op het balkon waardoor het zich allemaal 'ver' afspeelde. We konden niet goed de gezichtsuitdrukkingen zien. De zaal was niet vol, dus na de pause zijn we in de zaal beneden gaan zitten. De acteurs/gezichtsuitdrukkingen waren nu goed zichtbaar en we zaten o.a. daardoor veel beter in het verhaal. De Rotterdamse taal was heerlijk om naar te luisteren. De decors en de acteurs speelden goed. In het begin vond ik het allemaal nogal plat/grof maar uiteindelijk zit alles erin wat je wilt hebben in deze voorstelling. Lachen/huilen/en met een goed gevoel naar huis.

A.S.M. Joosten

5 sterren

In één woord geweldig. De hele voorstelling met een 'big smile' op mijn gezicht. En dat Rotterdams accent, je zou er bijna verliefd op raken.

Van Poppel

5 sterren

Samen met mijn zoon geweest, nadat wij de film al een keer of 5 gezien hadden. Die vonden wij zo goed, dat wij deze voorstelling moesten zien en absoluut geen spijt gehad. De film is echt top en dit zit er heel dicht tegen aan. Een geweldige avond gehad.

I.S.A.M. Franken-Raben

5 sterren

Erg knap in het theater gebracht, boeiend en vlot en grappig

John en Anja Koolwijk

5 sterren

het begint een beetje knullig, het eerste half uur was ik bang date het teleurstellend zou worden, maar toen het daarna op gang kwam was het een zeer zeker een mooie, humoristische en soms ontroerende voorstelling. super naar ons zin gehad !!!!!!!!!

H. Post

5 sterren

een geweldige voorstelling, geniale choreografie,geweldige muziek. een musical met een verhaal wat pakt, een lach een traan genieten met een grote G

Inge

5 sterren

Super leuke en ontroerende musical, een aanrader voor iedereen!

A.M.M. Hameeteman

5 sterren

leuke voorstelling veel gelachen

Timmerman

5 sterren

Ontzettend veel gelachen, beter dan de film. Goed in elkaar gezet, mooie decors ensubliem geacteerd.

Arne

5 sterren

Dit is hoe theater hoort te zijn, met een lach en een traan.

Van Den Bogaard

5 sterren

Hij valt tegen.

R.R. Klop

5 sterren

Was een leuke voorstelling, maar helaas ga je toch vergelijken met de film.

lydia

5 sterren

Leuk maar ik vond de film beter.

Roel Vinkes

5 sterren

Je moet eigenlijk wel de film gezien hebben, maar het verhaal wordt mooi opgebouwd. Zang is erg goed. Ik, musical-maagd, vond het ook erg leuk. Goed geluid, goed licht, mooie dans en leuke dialogen.

Nell

5 sterren

Onwijs leuke avond gehad, enorm leuke voorstelling! Zeer knap gespeeld, gezongen en gedanst.

I. Vergouwen

5 sterren

Erg leuke voorstelling, goed gespeeld, veel humor! Ik moest wel veel moeite doen om het allemaal te verstaan.

C.J.M. Wouters

5 sterren

als je het verhaal kent spreekt de rest vanzelf. Leuk uitgevoerd.

M.H.J. Jochems

5 sterren

leuk, gezellig, emotioneel, fantastisch gezongen, goeie cast, gewoon toppie

P. Flipsen

5 sterren

Grappig ,ontroerend,goede cast erg leuke avond gehad

marathon-fan

5 sterren

prima vermaak op een zaterdag avond

Van De Graaf

5 sterren

Echt een geweldige voorstelling, super cast en goede muziek ! Als je de film nog niet gezien hebt kan ik me voorstellen je meermalen de draad kwijt bent

W. den Boer

5 sterren

Geweldig hoe dit verhaal na een mooie film, net zo mooi op het toneel neergezet wordt!

C.P.A.M. Verschuren

5 sterren

H.C. Mirck

5 sterren

Geweldige voorstelling. Ik heb genoten. Heerlijk dat Rotterdamse accent.

Chantal

5 sterren

Leuk, humor en emotie

H.J.C. Diks

5 sterren

Het was een leuke voorstelling maar we vonden het geluid wel wat hard! Een afrader voor leden van het verbond tegen vloeken.

Wilma Bekkers

5 sterren

In een woord super. Decor, acteurs sfeer het verhaal kortom een dikke 10

Ted

5 sterren

Mooi theater, fantastische voorstelling, topavond!

H.D. Buijs

5 sterren

Humoristisch en ontspannend

Jean

5 sterren

Zang kwaliteiten lieten te wensen over. Neigde soms naar amateur toneel. Wel erg leuk gespeeld met decor. Vrolijk geheel.

Frans

5 sterren

geweldig van begin tot eind een belevenis

J. Vermeer

5 sterren

een avondje vol humor, echt lachen met een serieuze emotionele ondertoon geweldig acteer talent

Verburg

5 sterren

Goed geacteerd, heel grappig maar tegelijk ook tragisch. Teksten van de liedjes helaas niet altijd goed verstaanbaar.

K. Kuiper

5 sterren

Geweldige Rotterdamse humor! Leuke, gezellige liedjes.

D.A.M. Stans

5 sterren

Een zeer mooie musical met veel humor en drama

M.J.A. De Kanter

5 sterren

Wij hebben genoten, de R'damse humor, de muziek , de teksten het enthousiasme van de acteurs. Super !!! Doet niet onder voor de film.

D. Debby Rollé

5 sterren

wat een top voorstelling! blij verrast! erg gelachen!

Mandy

5 sterren

Ontzettend veel humor, goede cast!

Willianne

5 sterren

Het was enorm leuk om te zien hoe de film omgezet is naar een musical. Er waren zeer leuke toevoegingen bedacht om het verhaal in goede banen te leiden. Ook vond ik het erg knap en goed dat de voorstelling zo lang duurt!!! De muziek en liedjes van Thomas Acda waren prachtig. Vooral het eindlied was super ontroerend, dit kan zich meten met Karin Bloemen en Claudia de Breij.

A. Sneep

5 sterren

Ik vond het een plat ordinair stuk. Heel voorspelbaar en oppervlakkig De enscenering was goed en afwisselend

Goijaarts

5 sterren

Erg leuk, grappig en weer eens heel wat anders.

Roos

5 sterren

Heel goed neergezette musical met zeer goed acteerwerk en goede muziek. Heel veel lachen en aan t eind ook een serieuze noot.

Dedert

5 sterren

Het was geweldig. Ik heb me rot gelachen.

P.A. Van Beest

5 sterren

Alfred van den Dobbelsteen

5 sterren

De Marathon had het goede van de film en een aantal veranderingen doorgevoerd. Het is een goede musical met veel vaart, de traan had iets scherper neergezet mogen worden. Geen vijf sterren want: * Een van de mannelijke hoofdrolspelers speelde oma. Dat vind ik zo niet passen. Het doet grappig aan, maar is verre van professioneel. * Ondanks 8,5 uur decoropbouw vind ik het wat karig. Het finishdoek kan echt een heel stuk beter, situaties kunnen qua decor ook beter worden neergezet. * Beetje te compact orkest, zeker voor een musical had een paar man meer goed gepast * Veel dubbelrollen, die goed worden neergezet hoor, maar het leidt toch af * Soms onduidelijke tekst/zang door het geluid Tip: Als je dan toch een hardloopscene uitbeeldt, loop dan door de zaal, dat geeft een extra dimensie Tip: na het slotapplaus nog een deel van het titellied zingen, mensen gaan dan met een extra feel good gevoel naar huis.

W. De Vos

5 sterren

Heel veel lach, maar ook een traan. De acteurs waren super! We hebben een heerlijke avond gehad, echt genoten!!!

Rozenberg

5 sterren

Geweldige voorstelling, alles zat erin heel veel Rotterdamse humor, ik was een klein beetje bang dat ik het te veel zou vergelijken met de film...absoluut niet dus. Alles klopte..het acteren, dans en decor.. Echt prachtig.

Anita

5 sterren

Geweldige avond gehad, wat een superproductie!!!

Marielle

5 sterren

Super in elkaar gezet en je leeft echt mee tot het moment

M. Musters

5 sterren

Humor en goed acteer- en zangwerk. Echt genoten!

bekijk reacties (98)

Kom in trainingspak naar het theater!

Ja, u leest het goed, wij moedigen het zeer aan om in trainingspak, ook wel campingsmoking naar het Chassé Theater te komen! Dan maakt u meteen kans op een mooie prijs. Dagelijks verloten wij na afloop van de voorstelling een merchandise pakket! Daarin het iconische hardloopshirt, een bidon én zweetbandjes.

Meld u voor aanvang van de voorstelling bij de merchandise balie in de foyer en bevestig uw deelname. Na afloop van de voorstelling kunt u daar ook uitvinden of u met een tas vol De Marathon artikelen naar huis gaat!

Luister alvast naar de muziek uit de voorstelling!

Thomas Acda schreef alle songs voor de voorstelling. Deze zijn alvast te beluisteren op Spotify en iTunes. Kijk ook zijn optreden tijdens het Musical Awards Gala terug!

Recensies

Telegraaf

- >5,0 sterren
"De Marathon haalt de finish glansrijk"

Dagblad van het Noorden

- >5,0 sterren
"Al in de proloog voel je dat het goed komt met deze nieuwe Nederlandse productie"

"In het vak vroeg men zich af of er een voorstelling in zou zitten in de vorm van muziektheater. Op de première luidde het antwoord een jubelend ja. En wel omdat het een sterke productie is op basis van een flitsend gesneden script en aansprekend muzikaal materiaal."

NRC

- >4,0 sterren
"Wondertjes van suggestie en verbluffende choreografie – de acteurs spelen alsof ze zelf zulke mannen zijn"

“De musicalversie van De Marathon slaagt erin de sfeer van de populaire film te handhaven. Zelfs de hardloopwedstrijd overtuigt op het podium.”

Parool

- >4,0 sterren
"Een bijzonder geslaagde en unieke productie"

“Was het mogelijk om zo'n succesfilm, waarbij de lach en de traan zo dicht bij elkaar lagen, op de planken te brengen? Het antwoord is ja. De musical is een bijzonder geslaagde en unieke productie vol Rotterdamse humor geworden. (...) De makers hebben recht gedaan aan het script van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk.”

AD

- >4,0 sterren
"Een uiterst energieke musical die een beroep doet op alle zintuigen"

"Voor diegenen die de film hebben gezien, bezit De Marathon vele extra’s. Musicalliefhebbers vinden alles van hun gading in het verhaal van de Rotterdamse monteurs die hun zieltogende garage willen redden door gesponsord 42 kilometer te lopen. (...) De acteurs maken, zonder uitzondering, indruk. (...) Ronduit subliem zijn de liedjes van Thomas Acda."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Door de taal, sfeer en decor is De Marathon een oer-Rotterdams verhaal. Tegelijk heeft het een universele lading gekregen, omdat het over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend te helpen die in de penarie zit."

Metro

- >4,0 sterren
"De Marathon levert je een paar hilarische uurtjes op, maar tegelijkertijd een ontroerend verhaal wat op de première naast lachsalvo’s voor natte ogen zorgt."

"Deze show is eigenlijk ook geschikt voor ‘musicalhaters’: mooi verhaal, hilarische cast en ach, van de muziek van Thomas Acda houden we toch allemaal een beetje?"

Trouw

- >3,0 sterren
"Grote kracht is de enorm sterke cast. Allemaal topacteurs die perfect timen."

bekijk recensies (8)

Groepsarrangement

De Marathon is een theaterbewerking van een van de meest succesvolle, gelijknamige Nederlandse films. Een ontroerend verhaal over vriendschap, geheimen, liefde en een uitweg zoeken uit de zwaarte van het ‘gewone’ leven.

voorbeeldarrangement
Klaar voor de start? Uw avond begint met een energierijk viergangen walking dinner. Kleine gerechtjes schieten aan u voorbij terwijl u onderweg uw collega’s, zakenrelaties of partners tegenkomt in deze dynamische setting. Wij zorgen voor goede dorstlessers tijdens het diner maar ook na De Marathon moet u goed blijven drinken. Achter de finishlijn wordt u onthaald met lekkere snacks, want nu mag het weer!

diner vooraf vanaf € 51,25 p.p.
nazit vanaf € 13,60 p.p.

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.