Terug

De Moraalridder

toneelgroep ECHO

do 17 jan 2019 20:30 tot 22:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? U toch ook?

In De Moraalridder zien we een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. Ze stelt haar leven in dienst van de goede zaak en strijdt om de sympathie van het publiek. Ze draagt een groot harnas, een keurslijf dat eigenlijk te zwaar is. Naast haar staat de Gezel. Zij helpt het harnas te dragen waar de Ridder dat niet meer kan. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven...

De Moraalridder is een stuk vol tegenstrijdigheden. Een show waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Een absurdistische voorstelling vol zelfspot. www.tgecho.com

tekst: Tommy Ventevogel – regie: Karlijn Kistemaker – spel: Lotte Dunselman, Anna Schoen, Karlijn Kistemaker.

Toneelgroep ECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Dunselman en Schoen zetten je met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten je voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven. Met voorstellingen als Botten, Stel je bent een koe, Burgerlijke Schemering en Hotel Informatie heeft toneelgroep ECHO een eigen plek in het Nederlands theaterlandschap weten te veroveren.

genre: toneel

Recensies

NRC

-
"De overdrijving maakt De moraalridder tot een hilarische deconstructie van de strijd tussen activis-tisch en gematigd links, die scherp de zwakke plekken aan beide kanten van de discussie aan de orde stelt."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Schoen en Dunselman zijn spelers die hun fysiek in de strijd gooien en maken zo boeiende, ietwat vreemde en ongemakkelijke voorstellingen."

Theaterkrant

-
"Schoen en Dunselman tonen de kracht van acteren, maar ook hoe klein de impact uiteindelijk vaak is."

De Moraalridder ontpopt zich zo van theater over tgECHO, tot theater over theater en uiteindelijk over ons, het publiek.

Parool

-
"Met vrolijke anarchie ontspoort deze montagevoorstelling waar je bij staat."

Uiteindelijk verruilt Schoen haar opgeheven vuist voor een ongemakkelijke poging tot verleiden. En niet zo zeer in die (uiterlijke) verleiding, maar in de kwetsbaarheid die ze hier aan de dag legt, wil je ineens wel naar haar luisteren.

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren.
Premium parking

Premium parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie

Brasserie 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 18:15

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl