Terug

Het Filiaal theatermakers

De Nachtwaker (6+)

Verrassend
Toneel
zo 3 nov 2019 15:00 tot 15:50  |  Kinlyzaal

Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol absurde wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Hoe doe je dat eigenlijk als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap dat voorstellingen voor families en het basisonderwijs maakt. Ze komen overal, van New York tot Nieuwegein en van Maastricht tot Moskou. www.hetfiliaal.nl

concept & regie: Ramses Graus – compositie: Gábor Tarján video: Bart Verhoeven – spel: Noël van Santen

genre: kinderen en familie, toneel

workshop

Doe na afloop mee aan een theatrale workshop. Vandaag ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid achter de schermen. Samen met je collega-beveiligers ga je op onderzoek uit of alles wel écht in orde is. Zijn de deuren goed gesloten? Staan er geen gekke dingen op de gang en wat doet die envelop daar aan het plafond? De Hoofd-Filiaal-Beveiliger zorgt voor de zaklampen! 

De workshop duurt 50 minuten, meedoen kost € 2,50. Chassé Rangers mogen gratis meedoen (wel reserveren).

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"De Nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie. Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden"

ilovetheater

-
"De voorstelling stimuleert de kinderen om hun fantasie te gebruiken, maar is tegelijkertijd ook educatief, komisch en geniaal in elkaar gezet. Mede door het grote scherm en diverse geluidseffecten, beleef je het verhaal op unieke wijze."

Bier & Appelsap

-
"De Nachtwaker zit heel knap in elkaar, heeft spannende muziek en een fantasierijk verhaal waardoor je fantasie geprikkeld wordt. En dat terwijl het hele uur door de enige acteur op het podium geen woord wordt gesproken!"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,75 per stuk.