Terug

Ontspoking 4+ - première

de Stilte - BRIK: Brabants Internationaal Kinderfestival

Dans
wo 5 jun 2019 16:00 tot 17:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Een muzikale droomvoorstelling voor iedereen die rustig wil slapen.

Wist je dat spoken bang zijn voor mensen en genieten van een sloom en rustig bestaan? Als mijnheer Engeman de wereld op angstaanjagende wijze luidruchtig wakker schudt en hun slaap verstoort, veranderen spoken in bange spookjes, maar ze laten zich niet wegjagen.

De voorstelling is een muzikale samenwerking van dansgezelschap de Stilte, Buma Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse en de zangeressen Anna Serierse, Marit van der Lei en Edison-genomineerde Sanne Rambags. 

Dansgezelschap de Stilte spreekt de taal van verbeelding, omarmt het publiek en laat het intens meevoelen en meebeleven. Artistiek leider Jack Timmermans maakt voorstellingen op de huid van kinderen. De komende jaren zet het dansgezelschap in op een samenwerking met gerenommeerde musici.

Martin Fondse richtte in 2008 het Starvinsky Orkestar op, later omgedoopt tot "Martin Fondse Orchestra". Als arrangeur werkt hij voor het Concertgebouworkest, Holland Symfonia, Metropole Orkest en de Big Band Hessischer Rundfunk. Tot de Nederlandse artiesten waar hij mee samenwerkt horen jazztrompettist Eric Vloeimans, cellist Ernst Reijseger en harpist Remy van Kesteren. Naast prijzen voor orchestraal werk ontving hij onderscheidingen voor filmmuziek. In 2017 won hij de Boy Edgar Prijs. In het juryrapport werd Martin Fondse geprezen om zijn veelzijdigheid en het verbinden van klassiek, jazz, latin en wereldmuziek.

choreografie: Jack Timmermans / muziek: Martin Fondse / ontwerp: Einstein Design / kostuums: Czakon / foto: Jack Timmermans

www.destilte.nl

Martin Fondse op Northsea Jazz:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2

genre: kinderen en familie, dans