Terug

De roep van de violen

Amsterdam Sinfonietta

wo 11 okt 2017 20:30 tot 22:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


In De roep van de violen voert de Russische topviolist Alexander Sitkovetsky het strijkorkest van Amsterdam Sinfonietta aan in een barok programma vol muzikale bokkensprongen. Naast werk van onder andere Bach en Vivaldi hoort u ‘late barokmuziek’ in de zwoele Serenade van Ernö Dohnáhyi.

Alexander Sitkovetsky, voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta, komt uit een muzikale Russische familie. Zijn vader is gitarist en componist en andere familieleden zijn onder anderen violist, pianist en dirigent. Sitkovetsky, geboren in 1983, trad op zijn achtste al op als solist. Hij werd gevraagd om les te nemen aan de Yehudi Menuhin School in Engeland. Sindsdien wint hij prijzen en geeft hij over de hele wereld solo-optredens. Daarnaast is hij actief in de kamermuziek met zijn eigen Sitkovetsky Trio. Ook de Nederlandse violiste Rosanne Philippens (in 2009 winnares van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back) en de in Moskou geboren maar in Frankrijk en Nederland getogen Maria Milstein (ook bekend als lid van het succesvolle Van Baerle Trio) maken hun debuut bij Amsterdam Sinfonietta. Jacobien Rozemond is sinds 2003 aanvoerder van de tweede violen van Amsterdam Sinfonietta, waar ze eveneens optreedt als solist. www.sinfonietta.nl

leiding & viool: Alexander Sitkovetsky – viool: Maria Milstein, Rosanne Philippens, Jacobien Rozemond – Telemann - Concert voor vier violen – Bach - Concert voor twee violen – Vivaldi - Concert voor vier violen – Kurtág - Merran’s Dream – Kurtág - Hommage a Takács Jenő 100 – Dohnányi - Serenade (arr. Sitkovetsky)

genre: klassieke muziek

4,63 sterren

Gemiddelde waardering: 4,63 sterren

F.A. Brocatus

5 sterren

een gepaste mengeling van oud en modern en ook een zeer geslaagde combinatie van de verschillende snaarinstrumenten.

L. Bottema

5 sterren

Ik vond het een mooi, harmonieus optreden. Alleen het experimentele stuk na de pauze vond ik minder. Daar heb ik niet zoveel mee.

Maassen Van Den Brink

5 sterren

A. V/d Leden

5 sterren

Zeer virtuoze vertolking. Je ziet dat de muzikanten plezier hebben in het muziek maken. Leuke interactie tussen de muzikanten! Alleen de muziek van G. Kurtág konden we zeker niet waarderen; dat vonden we kakafonie; maar dat is persoonlijke smaak ...

P. Van der Meijden

5 sterren

C.M.J.M. Vingerhoets

5 sterren

Gepassioneerd spel van alle musici. Subliem samenspel tussen de solisten, en met het ensemble. Iedereen had enorm plezier in het spelen, en dat straalt uit naar het muisstille publiek. Een ervaring om in te lijsten!

J.G.M. Malcontent

5 sterren

Perfecte voorstelling.

R.T.A. Van den Bergh

5 sterren

geweldig samenspel van de musici. Stukken prachtig vertolkt, zo moet de componist het hebben bedoeld! Hulde!!

bekijk reacties (8)

inleiding 19.45

gratis inleiding

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu