Terug

Der fliegende Holländer

Nederlandse Reisopera

zo 22 apr 2018 20:00 tot 22:30  |  Jupilerzaal


Componist/librettist Richard Wagner vond voor het volbloed muziekdrama Der Fliegende Holländer inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid  over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen.

Met zijn Fliegende Holländer zocht Richard Wagner aansluiting bij de traditie van de griezel- en spookopera's die rond 1840 buitengewoon populair waren in Duitsland. Centraal in de opera staat de jonge Senta die zich wil opofferen voor een vervloekte zeeman die gedoemd is om tot in eeuwigheid over zee te zwerven. Wanneer hij twijfelt aan haar oprechte trouw springt zij in wanhoop van de rotsen en daarmee verbreekt zij alsnog de vloek die hem gevangen hield.

In deze opera toont Wagner voor het eerst zijn fascinatie voor het aspect van de verlossing van de mens door de liefde. Ook in zijn Ring des Nibelungen speelt dit thema een grote rol en hij zou het concept nog verder uitwerken tot de liefdesdood die centraal staat in de opera Tristan und Isolde.  De standvastige Senta is daarmee een waardige zuster van Brünnhilde en Isolde. Wagner voorziet dit psychologische drama voorts van een schitterende symfonische soundtrack waarin het geluid van de zee voortdurend aanwezig is.

muziek & libretto Richard Wagner – regie: Paul Carr – orkest: Noord Nederlands Orkest – muzikale leiding: Benjamin Lévy – koor: Consensus Vocalis – solisten: Darren Jeffery, Tiina-Maija Koskela, York Felix Speer, Samuel Sakker, Thorsten Büttner, Ceri Williams

genre: opera

4,43 sterren

Gemiddelde waardering: 4,43 sterren

M.M.P. van Hoppe

23-04-2018

5 sterren

Fantastische opera

Frans Romkens

23-04-2018

5 sterren

Echt Wagner, goede uitvoering , beperkte maar perfecte opbouw van toneel.

W.C.M. Van der Hoeven

23-04-2018

5 sterren

Prima goed verzorgde voorstelling

Knipscheer

23-04-2018

5 sterren

geweldige choreografie. had misschien toch ergens een pauze ingelast mogen worden - erge lange zit achter elkaar

C. De Beer - Van Rijthoven

23-04-2018

5 sterren

Geweldig!! ‘n Super uitvoering op alle fronten!! Verdiende een tot de nok gevulde zaal, wat helaas niet helemaal waar was.

H. Dirkx

23-04-2018

5 sterren

Geweldige voorstelling, boeiend en met voortvarendheid ten tonele gebracht.

C.O.W. Dubbelman

23-04-2018

5 sterren

ik aarzel tussen 4 en 5 sterren; orkest en solisten op zeer hoog niveau; knap met relatief beperkte middelen knappe enscenering. alle waardering

J.H.A. Wilms

23-04-2018

5 sterren

Vond het fantastische voorstelling.

C.M.G.H. Wortel

23-04-2018

5 sterren

Schitterende decors,sterke en functionele dansscènes,begenadigde dirigent,indrukwekkend koor en geweldige solisten.

R. Dijkstra

23-04-2018

5 sterren

Fantastische voorstelling. Erg goede solisten, perfect koor en enorm goed spelend orkest. Wat een bezieling, passie bij iedere artiest. Fraai en handig decor. Geen pauze maakte de opera tot één vloeiend geheel. Groot compliment!!

G.F.H.M. Van Kempen

23-04-2018

5 sterren

Uitstekende solisten, koor en ballet en ook een goed spelend orkest. Prachtige ensneneering en dat allemaal zonder pauze. Jammer dat een toeschouwer vóór mij zo nodig foto of filmpje wilde maken. Toch maar op zijn schouder getikt maar toen deed zijn vrouw het een paar keer. Maar toch heel erg genoten

A.F.J. Hamann

23-04-2018

5 sterren

Een voorstelling die choreografisch origineel, qua toneelbeeld modern en muzikaal uitmuntend was.

Willemsen

23-04-2018

5 sterren

Prachtige zang en erg mooi decor

Van Cleynenbreugel

23-04-2018

5 sterren

Indrukwekkende voorstelling.

bekijk reacties (14)

inleiding 19.15

gratis inleiding

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu