Terug

Nicole Beutler | NBprojects & Silbersee i.s.m. Ulrike Quade Company

Dido Dido

wo 10 jan 2018 20:30 tot 21:30  |  MK2zaal (theaterzaal)


Nicole Beutler | NBprojects, muziektheaterhuis Silbersee en Ulrike Quade Company slaan de handen ineen voor de fysieke operabewerking Dido Dido. Geïnspireerd door de bekende opera Dido and Aeneas van Henry Purcell brengen zij het lot van de tragische koningin Dido dichtbij: verdreven uit haar vaderland, verlaten door haar geliefde.

Op het podium vier zangers en een danseres. Onder alle lagen van tradities en connotaties zoeken zij naar de ziel van Purcells meesterwerk. Ze bijten zich vast in Dido’s laatste woorden: “Remember me but forget my fate”.

Instrumenten uit alle windstreken blazen Dido’s stem nieuw leven in. Een pop, gebaseerd op de Japanse Bunraku-traditie, komt tot leven. De herhaling werkt bezwerend waardoor Dido’s zwanenzang steeds dieper onder de huid van de toeschouwers kruipt. Dido mag niet sterven. www.nbprojects.nl

concept: Nicole Beutler, Romain Bischoff - regie & choreografie: Nicole Beutler – muziek: Henry Purcell, Wouter Snoei, alle performers - muzikale leiding: Romain Bischoff - performers: Heather Ware, Michaela Riener, Maya Alban-Zapata, Raphaela Danksagmueller, Tiemo Wang, Hillary Blake Firestone

genre: opera, toneel, dans

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Dido Dido is een uitgepuurd theater van lichaam, stem en adem, dat de aandacht gijzelt met een sterk ritme en mooie vondsten"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Theatrale adaptatie Dido en Aeneas"

musicalnieuws.nl

- >5,0 sterren
"Adembenemende Dido Dido neemt bezit van je ziel"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Opwekkende deconstructie van droevigste barokaria"

Het is zo’n geliefd stuk muziek, dat het er om vraagt dat kunstenaars er iets bijzonders mee willen doen. Maar dat is ook het gevaar. Romain Bischoff, muzikaal leider van het eigenzinnige operagezelschap Silbersee, en regisseur en choreograaf Nicole Beutler zijn die uitdaging met succes aangegaan.

De door Ulrike Quade in de Japanse bunrakutraditie ontworpen pop beweegt aandoenlijk, nieuwsgierig, menselijk. Een van de mannen neemt haar in zijn armen en danst schijnbaar eindeloos, teder en verstild, met haar rond.

Purcell inspireert hier tot moderne klanken in een universele context. Het menselijke oerleed van geliefd en dan verlaten worden wordt door de aanwezigheid en het bewegen van de pop nog eens versterkt.

De makers hebben nog een machtig sloteffect voor ons in petto. (…) Heel erg mooi.

Parool

-
"verstild en mooi"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu