Terug

Drs. Down!

Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt e.a.

vr 20 okt 2017 19:30 tot 21:00  |  Jupilerzaal

Ivo Niehe schreef speciaal voor Drs. Down! zijn eerste theatertekst. Hij sprak voor zijn TV-show met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer, die waarschijnlijk als enige ‘down’ een universitaire graad gehaald heeft. Die ontmoeting bracht Ivo tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als ‘filmisch muziektheater’. In een gefantaseerd levensverhaal komen alle clichés en vooroordelen aan bod als in een gezin een kind met het downsyndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastisch chirurgie, de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen?

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt spelen de hoofdrollen. De muzieknummers, de video-inserts, de massa-scenes en de cast van bekende acteurs maken drs. Down tot een zeer eigentijds spektakel. De boodschap is universeel: kijk bij jongeren met welke verstandelijke beperking dan ook naar wat hij of zij wél kan in plaats van de focus te leggen op de handicap. Dat is precies wat de ouders van Pablo –zonder hem onder druk te zetten- hebben gedaan met het schitterende resultaat. www.drsdown.nl

script: Ivo Niehe – regie: Haye van der Heyden – muziek: Piet Souer (schreef o.a. voor Ramses Shaffy & Liesbeth List) – video regie: Joost van Ginkel (4-voudig Gouden Kalf winnaar) – dans: studenten Lucia Marthas – spel: Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt, Hugo Haenen, Anne-Mieke Ruyten, Gijs Stallinga en Sanne van Veen. 

genre: musical en show

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu