Terug

Pianorecital

Eliane Rodrigues

zo 13 jan 2019 11:00 tot 12:15  |  Jupilerzaal


Laat u deze zondagochtend meevoeren in de meest lyrische werken uit het romantische pianorepertoire door een stralende persoonlijkheid en wat Pianowereld “Rodrigues’ Chopaneske zangerigheid” noemt. Eliane Rodrigues staat bij kenners wereldwijd bekend om haar vertolkingen van Chopins Nocturnes; haar album met de complete verzameling prijkt in de kast van menig liefhebber. Met een uitgebreide kennis van de muziek en de verhalen erachter, deelt Rodrigues haar liefde voor elke noot die ze speelt met het publiek, iedere nuance en emotie voelbaar. Een recital om van te smullen voor zowel de piano-fijnproevers als wie eens een van het klassieke piano-oeuvre wil komen proeven.

over Eliane Rodrigues
De in Rio de Janeiro geboren Eliane Rodrigues speelde als vijfjarige haar eerste recital en deelde vanaf haar zesde het podium met orkesten. Als een van de jongste deelnemers won ze op 18-jarige leeftijd de ‘special prize’ op het Van Cliburn concours in de Verenigde Staten, een van de meest prestigieuze wedstrijden voor pianisten, en in 1983 eindigde ze met Beethovens Vierde Pianoconcert als vijfde in de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien speelt ze over de hele wereld, met grote orkesten en nam live en in de studio ruim 25 cd’s op. Meest recentelijk bracht ze alle acht pianoconcerti van Beethoven uit met het Staatssymfonieorkest van St. Petersburg.

Met haar bijzondere talent en vertolkingen en haar charmante en energieke verschijning weet Rodrigues programmeurs, publiek en studenten blijvend te boeien. Sinds 1998 is ze de spilfiguur van het jaarlijkse festival Musica Romantica in Zwitserland, waarin ze niet alleen soleert, maar ook dirigeert en componeert. Ook doceert ze inmiddels ruim twintig jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en is ze in die twintig jaar door De Doelen in Rotterdam nog elk jaar uitgenodigd om op tweede kerstdag een Chopin-recital te spelen. www.elianerodrigues.com

Chopin: Ballade n.1 in g min op 23 – Rachmaninoff: Prelude op 23 nr 4 re maj, Prelude op 23 nr 5 in sol min, Prelude op 32 nr 5 sol maj, Prelude op 32 nr 12 sol#min - Liszt: Ballade 2 in si klein - Chopin: Nocturne 10 la b maj (As-Dur) op 32 n.2, Sonate nr 14 op 27/2 c sharp min "Mondschein" Adagio sostenuto - Allegretto - Presto agitato

genre: klassieke muziek

Arrangementen

Premium parking ochtend

Premium parking ochtend

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Appelflappen

Appelflappen

Op zondagochtend vult de foyer zich met de geur van vers afgebakken appelflappen. Krijgt u al trek in koffie, thee of cappuccino met een lekkere appelflap? Reserveer dan nu voor € 4,00 p.p. en wij zorgen ervoor dat dit bij Gerecht voor u klaarstaat. Dat is een goed begin van de zondag! Reserveer nu voor € 4,00 p.p. (met link erbij)