Terug

Excursie naar Internationaal Theater Amsterdam

Een klein leven

za 22 feb 2020 15:30 tot 01:30  |  Internationaal Theater Amsterdam

Op zaterdag 22 februari vertrekt het Chassé Theater met de bus naar de Stadsschouwburg Amsterdam voor de voorstelling Een klein leven van Internationaal Theater Amsterdam

programma
15.30 vertrek vanaf Breepark, Breda
17.30 diner of vrije tijd
19.00 aanvang voorstelling
+/- 23.45 vertrek naar Breda 
+/- 01.30 aankomst in Breda

Een klein leven

Geen boek heeft de afgelopen paar jaar miljoenen lezers zozeer in de ban gehouden en aangegrepen als Een klein leven van de Amerikaanse schrijver Hanya Yanagihara.

In deze wereldwijde bestseller volgen we vier mannen over een periode van meer dan dertig jaar: de advocaat Jude, de acteur Willem, de beeldend kunstenaar JB en de architect Malcolm. Het verhaal is de geschiedenis van hun vriendschap, want ze blijven tijdens hun verdere leven nauw met elkaar verbonden. Ze ontwikkelen hun carrières in de stad waar ambitie en succes de graadmeter voor een geslaagd leven zijn: New York.

Centraal staat de in zichzelf gekeerde Jude. Zijn verleden is omgeven door een sluier van geheimzinnigheid. Achter de façade van professioneel succes leeft hij met onverwerkt verdriet als gevolg van emotionele verwaarlozing en seksueel misbruik in zijn jeugd. Daar heeft hij een extreem wantrouwen en een gevoel van waardeloosheid aan overgehouden. Een uitlaatklep vindt hij in dwangmatige automutilatie, waardoor zijn lichaam steeds verder uitgeput raakt.

Hoe leef je met trauma en pijn? Jude heeft geen familie, zijn vrienden zijn alles voor hem. Toch vindt hij het onmogelijk om zijn verleden met hen te delen. Hoe dichter iemand komt, hoe moeilijker het is om het gesprek erover aan te gaan. Openheid en overgave staan voor Jude gelijk aan misbruik. In een dergelijke constellatie wordt intimiteit een onmogelijke opgave. Is vriendschap in staat om compensatie te bieden voor de opgelopen schade? Is het mogelijk om een liefdesrelatie te hebben zonder seks? Wat vermag liefde eigenlijk te doen?

Judes vrienden staan voor een dilemma. Hoe kun je iemand helpen die niet geholpen wil worden, terwijl je beseft dat je geen echte vriend bent als je níet probeert te helpen?

tekst: Hanya Yanagihara - regie: Ivo van Hove - spel: Eelco Smits, Hans Kesting, Maarten Heijmans, Majd Mardo, Mandela Wee Wee, Marieke Heebink, Ramsey Nasr, Steven van Watermeulen

 

genre: toneel

Maak uw bezoek compleet met een diner

Maak het uzelf gemakkelijk en reserveer deze excursie in combinatie met een diner (incl. 2 consumpties) bij Brasserie ITA. Geef tijdens het reserveringsproces aan of u hier gebruik van wilt maken en wij reserveren voor u een plek.

Recensies

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Wat het boek node mist, heeft de voorstelling wel: een mate van abstractie en poëzie."

NRC

- >5,0 sterren
"Dit is theater in zijn meest glorieuze vorm."

Trouw

- >5,0 sterren
"In handen van regisseur Ivo van Hove is het een powerhouse van een stuk geworden."

Standaard

- >4,0 sterren
"Zinderend en ontroerend theater."

Telegraaf

- >5,0 sterren
"De toneelversie van Een klein leven grijpt je naar je strot en laat zien hoe gruwelijk het leven soms kan zijn."

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Diner Internationaal Theater Amsterdam

Diner Internationaal Theater Amsterdam

Behorend bij Excursie Een Klein Leven @ Internationaal Theater Amsterdam 22-02-2020. Entree (incl. reserveringskosten): zonder diner in ITA: € 75,- / mét diner in ITA: € 99,- Capaciteit: 20 kaarten (excl. 1 vrijkaart voor begeleider vanuit Chassé)