Terug

Excursie naar Toneelgroep Amsterdam

Ibsen Huis

za 10 feb 2018 15:30  |  Stadsschouwburg Amsterdam

Op zaterdag 10 februari vertrekt het Chassé Theater met de bus naar de Stadsschouwburg Amsterdam voor de voorstelling Ibsen Huis van Toneelgroep Amsterdam.

programma
15.30 vertrek vanaf Breepark, Breda
17.30 diner of vrije tijd
19.00 aanvang voorstelling
23.00 vertrek naar Breda (onder voorbehoud)

Ibsen Huis
Op basis van het werk van Ibsen schrijft en regisseert de bejubelde Australische regisseur Simon Stone (Husbands and wives) een groots familie-epos over het moeizame maar onvermijdelijke samenleven van verschillende generaties onder één dak.

Centraal staat het vakantiehuis van de gevierde architect Cees Kerkman waarin de verschillende gezinsleden elkaar op cruciale momenten in hun leven ontmoeten. In de beste Ibsen-traditie zijn er nogal wat geheimen en trauma’s die een rampzalige invloed uitoefenen op de levens van de verschillende generaties. Er ontstaat een intrigerend spel van verdringing, leugens en afrekeningen waarin het huis de enige getuige is van de hele familietragedie.

Simon Stone oogstte internationaal veel lof met zijn eigenzinnige adaptatie van De wilde eend, een voorstelling die enkele jaren geleden op het Holland Festival te zien was. Deze bewerking was later het vertrekpunt voor Stones succesvolle eerste langspeelfilm, The Daughter. Met Ibsen Huis ging hij met verschillende, minder bekende stukken van de Noorse toneelauteur aan de slag.

Simon Stone: “Hoe meer ik de stukken van Ibsen lees, hoe meer ik zie dat personages terugkeren. Ze hebben weliswaar andere namen maar zijn wel drager van dezelfde kenmerken. In Ibsen Huis verwerk ik dit materiaal tot een verhaal over verschillende generaties in één huis. De kamers zijn plaatsen van trauma en confrontatie maar ook van vreugdevolle herinnering. Het gaat over hoe we worstelen om door te kunnen gaan. Over hoe we proberen om opnieuw tot een gevoel van normaliteit te komen nadat de dingen veel te lang ver van normaal zijn geweest.” www.tga.nl

concept & regie: Simon Stone – spel: Claire Bender, Janni Goslinga, Aus Greidanus jr., Maarten Heijmans, Eva Heijnen, Hans Kesting, Maria Kraakman, Celia Nufaar, David Roos, Bart Slegers e.a.

genre: toneel

excursie met diner

Voor € 62 per persoon brengen wij u heen en terug naar Amsterdam, krijgt u een inleiding in de bus en een ticket voor de voorstelling. Het is ook mogelijk deze excursie te reserveren inclusief diner en twee consumpties. U betaalt dan € 93. Heeft u het Chassé Theatervoordeel, dan ontvangt u € 5 korting. Wanneer u gebruik wilt maken van het diner, dan kunt u dit in het bestelproces aangeven. Maakt u geen gebruik van het diner, dan is er voldoende vrije tijd na aankomst in Amsterdam om op eigen gelegenheid ergens iets te eten.

 

wijziging vertreklocatie

Vanwege Carnaval is de vertreklocatie gewijzigd naar Breepark in plaats van het Schoolakkerplein. Kaarthouders worden per e-mail op de hoogte  gebracht.

 

 

Recensies

Parool

- >4,0 sterren
"Een familie spiegelt het echte leven"

Trouw

- >4,0 sterren
"Onveilige familierelaties in Ibsen Huis"

Leidsch Dagblad

-
"Toneelgroep Amsterdam levert met Ibsen Huis een topprestatie"

NRC

- >3,0 sterren
"Huis van de gedoemde familie is titelheld"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Ibsen Huis is een nogal van Ibsen losgezongen voorstelling, met een zinderend slot"

Theaterkrant

- >3,0 sterren
"Familiegeheimen in een huis van glas"

bekijk recensies (6)

Arrangementen