Terug

Passe-Partout Festival Sound of Europe

Passe-partout ticket

zo 4 feb 2018 15:00 tot 01:00  |  Chasse Theater

Passe-partout voor de tweede dag van het Sound of Europe Festival:

Voor €40 heeft u toegang tot:

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Zonneveld

05-02-2018

5 sterren

Jazz uit USA is natuurlijk interessant, maar de wereld is nog zoveel groter dan alleen de USA. Er wordt in Europa heel veel goede originele eigen muziek gemaakt (dus buiten de would-be-Amerikaanse jazz) door fantastisch muzikale en virtuoze musici. Prima initiatief of die een apart festival te gunnen. Adam Baldych reisden we al heel Europa achterna, en nu was hij dus in Breda! De ontmoeting met Rogier Telderman en Vincent Courtois leverde prachtige muzikale momenten op. Maar Adam Baldych heeft op dit moment diverse verschillende acts parallel lopen (met Helge Lien, met zijn Imaginary quartet, met zijn sextet, etc.), die allemaal zeer de moeite waard zijn om (om de beurt?) naar Breda te halen! Marius Neset was een belevenis, de uitvoering van zijn nummer Prague's ballet was subliem, wat mij betreft het hoogtepunt van het festival, met prachtige tonen, en kleurwendingen binnen één toon, alles ten dienste van een emotioneel verhaal, zoals muziek moet zijn. Nog veel mooier dan op zijn CD "Circle of Chimes". Ook prima om jong talent te laten optreden met verder gevorderd talent, zoals Gijs Idema met Ben van Gelder. Muzikanten die meer met klankkleur of sfeer of "performance" bezig zijn, dan met een verhaal vertellen (met melodie en emotie), of die zichzelf verliezen in onnavolgbare notenwatervallen, kunnen mij dan weer gestolen worden, maar dat is misschien persoonlijke smaak. Ook goed om de muzikanten hun eigen geluidsmensen mee te laten nemen. Zo waren we tenminste verlost van die typisch Nederlandse soundmixers die de basedrum laten heipalen (zodat je de bas niet meer verstaat) en de hoge tonen in je oren laten krassen (zodat je oordopjes in moet doen). Tips voor volgende keren: Thomas Enhco uit Frankrijk (b.v met Vassilena Serafimova uit Bulgarije op de CD "Funambules", of met zijn trio op de CD "Fireflies"), of Miklós Lukács uit Hongarije (CD Cimbalom Unlimited). Absolute topper wat mij betreft: Anna Maria Jopek uit Polen (m.n. CD "Barefoot") met een breed scala aan muziek, van jazz-pop-folk-klassiek-klezmer-tango-experimenteel-... Je zou haar moeten vragen met minimaal Pawel Dobrowolski de beste drummer die ik ken, en dan de meer jazzy nummers, waar ze overigens een aantal avonden mee zou kunnen vullen; ze heeft zo'n 15 CD's.

Wim

05-02-2018

5 sterren

Goede keuze van artiesten, mooie concerten, maar wat een vreemd uurrooster ! Duidelijk nog kinderziektes van dit nieuwe festival.

Van Veldhuizen

05-02-2018

5 sterren

Ben alleen Zondag geweest. Zeer goede optredens vooral van de Noorse groepen. Goede afwisseling in programma. Terecht complimenten van wethouder de Bie voor Beaux Jazz.

Van de Rest

05-02-2018

5 sterren

Leuk initiatief . Paar puntjes van kritiek . Jammer dat de programmering door de te late start al gelijk mis ging . En dat de “ lichtshow “ bij Schumacher irritant in de ogen van het publiek scheen . Ook dat het publiek van de Fidler na de voorstelling voor het podium van Idema langs naar de uitgang banjerde .

Rob van der Pol

05-02-2018

5 sterren

Fantastische muziekervaring. Veel prima muziek met een brede variatie in muzieksoorten met meestal improvisatie als rode draad. Een verademing in het muziekaanbod in deze stad.Hopelijk volgend jaar weer.

bekijk reacties (5)

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
High Tea 2017-2018

High Tea 2017-2018 13:00

Een smaakvol assortiment van diverse gangen met zowel zoete als hartige gerechten en natuurlijk veel thee vullen de tafel in de Brasserie. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden. Met kerst en pasen is de high tea extra uitgebreid. € 19,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 9,95 p.p./ kerst & pasen € 24,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 12,75 p.p.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu