Terug

FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer

Fifa Blatter

do 26 jan 2017 20:30 tot 22:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

FIFA Blatter wordt een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Jarenlang regeerde Sepp Blatter er met ijzeren hand. Wie is deze man en wat drijft hem? U krijgt een ultiem kijkje achter de schermen. Hotellobby’s, vergaderzaaltjes, achterkamertjes en skyboxen openen zich, steeds dieper kruipt u in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten. Nog één keer krijgt hij het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren. FIFA Blatter! www.jankedekkerproducties.nl

tekst & regie: Tom de Ket – cast: Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay en Lotje van Lunteren

genre: toneel

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Van der Vaart

5 sterren

Van begin tot eind boeiden de acteurs mij met hun spel. Blatter ontwikkelt zich van een sympathieke man tot een deplorabel persoon. Zowel Cees Geel als Peter Drost weten de verschillende rollen die ze spelen op overtuigende wijze neer te zetten. Ingenieus decor en prachtig gebruik van de camera.

bekijk reacties (1)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Scherpe satire over koningsdrama Blatter"

"Meteen na zijn laatste herverkiezing als FIFA-voorzitter, in mei 2015, was Sepp Blatter vijf dagen lang verdwenen voor de buitenwereld – om daarna terug te keren met de mededeling dat hij zich zou terugtrekken. Wat er in die vijf dagen is gebeurd, werd nooit bekend. Maar het is een vraag waarin Tom de Ket, schrijver en regisseur van de voorstelling FIFA Blatter, zich wellustig heeft gewenteld. Hij maakt Blatter tot een soort Scrooge, die als gevolg van een zinsbegoocheling wordt belaagd door diverse demonen van vroeger."

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Superieure Paul R. Kooij speelt corrupte voetbalkeizer"

Schrijver en regisseur De Ket hanteert in FIFA Blatter dezelfde strategie als we van hem gewend zijn in de bankiersstukken ‘De verleiders’. Alle kopstukken die een rol hebben gespeeld in een crisis op topniveau passeren de revue.

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Voetbalkeizer à la Scrooge"

"Regisseur Tom de Ket focust in het door hem geschreven stuk op het ontrafelen van de drijfveren van deze man. En dat klusje blijkt aan Paul R. Kooij wel besteed."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Dramatisering van Blatters leven wordt op volle sterkte gespeeld"

"De voorstelling wordt op volle sterkte gespeeld, met harde stemmen en uitroeptekens achter elke zin. Af en toe is er een knallend theatereffect en tussen al dit geweld blijft Paul Kooij stevig overeind als de man die in wezen zo naïef en clownesk is, dat hij de werkelijkheid is ontstegen."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 18:00

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.