Terug

Find me a boring stone

Ro theater

vr 5 mei 2017 20:30 tot 21:45  |  MK2zaal (theaterzaal)

Ergens middenin de stad staat een man, gespeeld door Gouden Kalf winnaar Gijs Naber, voor zich uit te staren. Hij zag het leven altijd als een opeenstapeling van betekenisloze toevalligheden, zonder een spoor van samenhang. Maar ineens heeft hij het sterke gevoel dat de wereld meer samenhang heeft dan hij ooit vermoedde. Er is iets veranderd. Find me a boring stone is een monoloog over bijna alles. Over de geur van baby’s en de dood. Over de geschiedenis die zich steeds weer lijkt te herhalen in een onherkenbaar heden op een plek in de wereld die zich steeds meer begint te profileren als het wilde westen. www.rotheater.nl

tekst: Rik van den Bos - regie: Erik Whien - spel: Gijs Naber

genre: toneel

Recensies

Trouw

- >5,0 sterren
"Broos en krachtig kleinood over verlies"

"Naber is een ongelooflijk begenadigd acteur met een vlijmscherp taalgevoel. Iedere zin lijkt op dat moment recht uit zijn brein te ontstaan. Zijn spel is zo nonchalant dat hij als zichzelf voor het publiek lijkt te staan, dat aan zijn lippen hangt en af en toe meelacht om herkenbare beelden en situaties. Een kleine maar indrukwekkende ingreep in het eenvoudige toneelbeeld begeleidt hij moeiteloos, terloops bijna. Zelden zie je een acteur zo vrij van effectbejag, vol vertrouwen op de krachtige, poëtische en ontroerende tekst die hem draagt en op de regisseur die hem zijn posities, bewegingen en expressie heeft gewezen. Naber speelt niet – hij is."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Troostrijk naar buiten staren"

"Find me a boring stone is ondanks het rouwproces een louterende levensles die zich langzaam in je vastzet. Zonder heel direct op de emotie te spelen, om dan ineens alsnog binnen te komen."

NRC

- >3,0 sterren
"Knappe monoloog over rouw"

"Zo wordt Find me a boring stone een meditatie op leven en dood. Dat is interessant, en knap uitgevoerd. Maar wat mist is emotie. (…) Mooi is wel het slot. Dan speelt Naber een lieve jeugdherinnering. (…) Dan vallen publiek en voorstelling uiteindelijk prachtig samen."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Find Me a Boring Stone is een aimabel geheel"

"Nabers personage lijdt, maar kijkt tegelijkertijd om zich heen en ziet de dagelijkse gewone en gekke dingen die geleidelijk aan tot troost zijn. Hij doorloopt het leven van klein naar groot en terug, van pijnlijke momenten tot grappige intermezzo’s. (…) Alles bij elkaar is het vooral een aimabel geheel."

Theaterkrant

- >5,0 sterren
"Stan Vreeken heeft een stem uit duizenden, die kan teder je hart aan flarden zingen"

Parool

- >5,0 sterren
"Knap geconstrueerde tekst die als een lentebries zachtjes over het publiek heen waait"

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.