Terug

Schweigman& en Slagwerk Den Haag

For the time being

za 28 okt 2017 20:30 tot 21:45  |  MK2zaal (theaterzaal)


In For the time being nemen Schweigman& en Slagwerk Den Haag u mee naar een lege ruimte, een  gat in de tijd, waarin voor even niks hoeft. Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen of misschien zelfs uitklappen..? Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt. www.schweigman.orgwww.slagwerkdenhaag.nl

regie: Boukje Schweigman - muziek: Fedor Teunisse, Frank Wienk - van en met: Sieger Baljon, Toon Kuijpers, Anemone Oostvriesland, studenten van de Mime Opleiding Amsterdam

Schweigman& maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Dit levert poëtische belevenissen op waarin de toeschouwer wordt teruggeworpen op zichzelf.

Slagwerk Den Haag is een innovatieve slagwerkgroep die gefascineerd is door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co-)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting.

genre: toneel

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

Monique

29-10-2017

5 sterren

Voor de tweede keer gezien, nog even veel van genoten! Een zeer verrassende voorstelling waarbij je alles maar om je heen moet laten gebeuren. Je moet zonder enige verwachting binnen komen, dat werkt het beste.

M. Meulenberg

29-10-2017

5 sterren

Fantastische interactie tussen acteurs en publiek!

bekijk reacties (2)

Let op!

Bij For The Time Being is geen tribune met stoelen aanwezig. U wordt ook gevraagd uw jas en tas af te geven en vrij rond te lopen.

Recensies

Trouw

-
"De kracht van Schweigmans werk is dat ze, door van theater een lichamelijke ervaring te maken, verwondering kan oproepen voor zaken waar we in de drukte van alledag niet meer bij stilstaan"

Vrij Nederland

-
"Het theater van Boukje Schweigman zou voorgeschreven moeten worden. Wekelijks één avond op doktersrecept"

Volkskrant

- >4,0 sterren
"oukje Schweigmans fysieke, woordeloze theater is weer pretentieloos poëtisch; een fijne combinatie."

Uiterst doordacht, maar aan de buitenkant spontaan en speels. Wat je ziet, hoort en soms ook voelt (de wind die een langsrennende danser veroorzaakt) of ruikt (zweet), is feitelijk en reëel, maar heeft een wonderlijke intensiteit en zorgvuldigheid. Lees meer

Scènes

-
"Een intense ervaring"

Omroep Brabant

-
"Een voorstelling waar je met een voldaan gevoel wegloopt"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu